OK Linnés klotterplank
Klottra Sök
JTKlotter 40954
tisdag 24 november 2020, 22:10:26Svara på klotter
Undrande>> Ja! Nu finns info om en M Tiger Sports-kampanj under Medlemsinfo. Sista beställningsdag 6 december och förhoppningsvis leverans veckan därpå.
U:etKlotter 40953
tisdag 24 november 2020, 20:14:52Svara på klotter
Kan verkligen rekommendera veckans lång-2 egentidsbana i Norra Lunsen! Fantastiskt trevlig natt-bana! Fin skog, många små söta ekorrstigar, bra förenklingsmöjligheter här och där, och något vägval som man såg först när man kom hem. Bäst av allt var dock de små blå kontrollsnitslarna med ett endaste "Strömmingsfjäll" på! De glittrade till förvånansvärt tidigt, ofta på 30-40 meters håll, trots att jag bara körde med lilla reservlampan. Men någon gång fick jag inget blänk alls förrän jag vred lite på snitseln med handen, men det gör inget när man ändå spikat. :-) En riktig bom, 7:an (andra gången jag skulle ha den punkten, typiskt) annars i princip prickfritt. Tack för en mkt trevlig bana!
UsynligOKlotter 40952
måndag 23 november 2020, 17:45:27Svara på klotter
Veckans Nattbana V48 >> För V48 hittas UsynligO banan på Livelox välj därför "LIVELOX BANOR" i appen och där leta redan på Nattbanan för V48.
UndrandeKlotter 40951
måndag 23 november 2020, 12:32:51Svara på klotter
Kommer Linné kunna köpa pannlampor med rabatterat pris från M Tiger Sport även denna vinter?
Veckans nattbanaKlotter 40950
söndag 22 november 2020, 19:07:08Svara på klotter
Veckans nattbana v.48 går på en nyritad karta i Ramstalund lite väst om Uppsala. Två banor finns: Bana kort är 4.3 km och Bana lång är 5.3 km, båda i skala 1:7500. Även om detta är nattbanor går det såklart att köra de på dagen också.
Kontrollerna är vita reflexstavar. Kodsiffror finns ej.
Banorna finns på Livelox.com så lägg gärna in ditt GPS spår! Det finns separata klasser för natt och dag. Sök på veckans nattbana och OK Linne? som arrangör.
UsynligO: Vi provar denna app! Banan är upplagd på UsynligO så ladda ner appen till din telefon. Starta appen, gå in på ?USYNLIG BANOR? och sök reda på ?OK Linne Veckans Nattbana V48?, välj kort eller lång bana och starta appen. När du är inom 15 meter från kontrollen får du en signal!
Kartkostnad: Frivilligt, men du får gärna bidra till kostnader vi har i samband med banorna, typ 20:- , genom att swisha till 123 535 00 12.
U:etKlotter 40949
fredag 20 november 2020, 19:03:19Svara på klotter
Johan Hamelius>> Härligt att du hittade den i arkivet! :-) Man inser att minnet inte är det bästa alla gånger, så det känns skönt att jag garderade mig lite för inexakt hågkomst i mitt förra klotter. Gafflingen var ju förstås inte helt rättvis på den tiden, så den gafflade inledningen bör väl snarast beskrivas som tre intrasslade slingor UTAN någon bo-kontroll. Syftet uppnådes ju ändå; folk sprang som yra höns kors och tvärs i den finaste delen av skogen. Publiklöpningen/varvningen på vägen förbi masten hade nog aldrig hänt om inte snön varit så djup så folk valde runtvägval istället för rakt på. MEN, 57% av långa banans löpare tog sig ju faktiskt runt! Däribland du! Bra jobbat! :-) Där mindes jag fel! Myskoxen var ju dock först tillbaka förstås, med Raz som tvåa i mål (vägval på "Bermuda"-bladet i hans digitala kartpärm) så Rasmus kan säkert bekräfta känslan av att ligga i suget.
Johan HameliusKlotter 40948
fredag 20 november 2020, 13:22:12Svara på klotter
U:et>> I januari 2010 var det onsdagsnatt vid masten (www.oklinne.nu/onsdagsnatt/results.php?id=95).
Har du haft en till onsdagsnatt där innan dess också?
Man saknar onsdagsnätterna så som de var förr i tiden med orättvis gaffling, nervös väntan innan start och mindre bra kartor.
U:etKlotter 40947
torsdag 19 november 2020, 21:00:12Svara på klotter
Mats Linde>> Man gör så gott man kan för att sprida lite glädje i dessa dagar och ett bra sätt är att bjuda på den skit man lyckats med; som en glädjens gödselspridare ungefär. :-)

Höjdkurvorna och träningen du tänker på måste vara den där legendariska onsdagsnatten jag arrangerade för många år sedan på ett utsnitt ur Thors gamla karta, med start och mål vid Onsike-masten, sydöst om Järlåsa. Kurvbilden i ett område var så speciell så jag kallade utsnittet för "Bermuda". Sedan har jag för mig att jag hade strängat tre lika långa slingor så att startfältet skulle splittras direkt vid 1:an, som var en bo-kontroll, och skapa maximalt röriga bo-passager. Efter de tre slingorna som alla genomkorsade kartans finaste Bermuda-triangel så skulle man varva vid masten och ge sig ut på en längre gemensam avslutande slinga. Det var kallt, det var riktigt mycket snö och jag hade varit tokseriös och satt ut så att spåren från mig alltid kom in från helt fel håll till kontrollerna. Jag hade fixat marschaller och facklor för att få till en maffig start, en läcker varvning och ett snyggt mål. Sen kom det ännu mer snö ... he, he, he! Jag vill minnas att Lelle var med och höll sig längst fram. Alla som sprungit direkt bakom Lelle i djupsnö vet att det är som att ligga i suget bakom en Myskoxe som sprutar snön åt sidorna, perfekt läge med andra ord. Problemet var bara att det dröjde ... . Även Myskoxen hade ungefär dubbla löptiden till varvningen jämfört med vad banläggaren hade hoppats på. Två orsaker: 1) Snödjupet, 2) Kurvbilden. Där fanns kurvor som lutade åt båda hållen samtidigt. Här, en tydlig brant på kurvan som lutar åt ena hållet, 200 m längre fram på samma kurva, en tydlig brant åt andra hållet! Någonstans däremellan hade kartritaren kommit fram till väl avvägd kompromiss. Snacka om Bermuda-triangel alltså! Terrängen var skitfin och i genomsnitt stämde ju kartan bra, men det var svårt och mkt tufft i snön. Tror ingen orkade runt hela slutvarvet, inte ens Myskoxen.
Mats LindeKlotter 40946
torsdag 19 november 2020, 10:28:23Svara på klotter
U:et en sann träningspoet. Jag kommer aldrig att glömma beskrivningen av höjdkurvorna mm inför en träning på en äldre version(?) av kartan vid Hagby idrottsplats (Ekebysjö) tror jag det var. Kommer ?Samlade verk??
U:etKlotter 40945
tisdag 17 november 2020, 21:30:09Svara på klotter
Stressade från hemmakontorets deadlines till Tisdagsbanan! Sen, nästan som förr i tiden :-). Rusade direkt till starten för att hinna ifatt, hmm, ingen där. Frågade två vänliga fruntimmer vad klockan var, 18:07/18:08, hmm, märkligt. Nåväl, lite regn och rugg, de drog säkert direkt. Tryckte på hårt direkt från början för att komma ifatt, klart snabbare tempo än förra veckan, inte en lykta, ingen! hmm, skitskumt. Tyckte jag höll fin fart och tryckte på ända till Z:at, lugnade ner tempot, spikade första, snyggt, bommade andra, snurrade nära i ringen och fick börja om vid stigen, kunde nästan ha klappat till ett rådjur som stod och flinade åt mig 2m bort, 3:an, 4:an lugna och fina spikar, sedan full fart igen. Rätt pigg kändes det som, tryckte på runt i Zorro-fintar och Zlatanrakor, kolsvart i skogen, inte en själ någonstans! F-n, vad dålig man måste ha blivit på gamla dar när man inte klarar av att komma ifatt en endaste löpare! Ner mot Hågadalen börjar benen stumna och 19km banan i friskt tempo helt solo börjar ta ut sin rätt, genar lite längs med elljusspåret i Norbyskogen, ingen kvar vi klubbgården! Suck, det är bara att slänga skorna och lägga ner. Men när jag kommer hem och kollar på hemsidan!! Sensmoral: "En inställd träning är också en träning." -Ulf Lundell, i alla fall om en person springer den.