OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
10 maj 2004 (Av Erik Melin)
Mats vann i Falun
Mats Troeng mot mål.
Mats Troeng mot mål. (Foto: Erik Melin)

Mats Troeng visade återigen att han är tillbaka på allvar, genom att vinna OK Kåres tuffa elitserietävling över 16 kilometer. Segermarginalen skrevs till tolv sekunder före Lidingös Johan Näsman. Genom ett väl genomfört sprintlopp dagen innan, tog Mats därmed även över totalledningen i elitserien från vårens dominant, Valentin Novikov.

Också i damernas huvudklass blev det framgång för Linné genom Lina Bäckström, som kom fyra.
Vi börjar med fredagen, som bjöd på sprint för elitserielöparna. Här visade Mats att han även behärskar denna tävlingsform, genom att springa in på en åttonde plats, med 1.5 sekund upp till en femte plats. Med andra ord var det ganska tätt i toppen. Janne sprang också bra, och med en tid sex sekunder sämre än Mats, blev det en tionde plats för hans del.

I damklassen inledde tidigt startande Annika Billstam i ett högt tempo och ledde länge vid radion. Mot slutet orkade hon dock inte riktigt, och fick efter några minuter i ledarstolen (som till utseendet inte gjorde ett särdeles imponerande intryck) fick se sig slagen. Sent startande Lina Bäckström gjorde ett bra lopp, och blev bästa Linnéare på en åttonde plats. Annika slutade på en femtonde plats.

Lördagens klassiska distans, bjöd som sagt på ljuvliga Linnéframgångar. Jan hade det lite tyngre denna dag, och blev faktiskt ikappsprungen med åtta minuter av Mats. Annika gjorde inte heller hon något topplopp, men slutade i vilket fall på en klart godkänd sjuttonde plats.

Övriga Linnéresultat som kan vara värda att lyfta fram är Mattias Karlssons fjärdeplats i H20E, Albin Ridefelts fjärdeplats i H14, Lina Åkessons andraplats i D21 samt Mats Åbergs seger över klubbkamraterna i H21., vilken renderade honom en lång sträcka i söndagens kavle.

Söndagens kavle började storartat i herrklassen. Pål Skogtjärn vann startsträckan, och fick under segerintervjun chansen att säga några väl valda (men något fula) ord om lördagens terräng. Lördagens vinnare, Mats, begick några misstag på andrastäckan och tappade ett par minuter på täten. Men snart fanns det åter anledning att jubla i Linnélägret. Vår kavlespecialist Jörgen Ohlin gjorde ett fantomlopp på den korta tredjesträckan och förde fram laget till täten igen. Lars Magnusson gjorde en stabil insats på den fjärde sträckan och på slutstäckan kunde Jan Troeng, efter ett mycket bra lopp, spurta in på en tredje plats.

I damkaveln blev starten mindre lyckad. Anna Imberg i förstalaget hade det jobbigt i skogen, och tappade bland annat SI-pinnen. Hon växlade först som fjärde Linnélag. Marie Ohlin och Rebecka Österberg plockde sedan en hel del placeringar, men laget slutade ändå efter Linnés andralag, med - i tur och ordning Sofia Söllvander, Annika Björk och Jenny Westerbergh.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1023

Artikeln har visats 6629 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut