Lång-KM i Bogesundslandet
Årets Lång-KM avgjordes i samma terrängparti, Bogesundslandet nordväst Vaxholm, som användes vid 10-mila 1971. Täby SOK hade lagt utslagsgivande banor i krävande terräng och bitvis detaljrikt parti.
Andreas Hjertson, trea i H21
Andreas Hjertson, trea i H21 (Foto: Mats Fröberg)
I H21 segrade junioren Mattias Karlsson med drygt 5 minuter före Ulrik Imberg. Som trea uppenbarade sej en H45, Andreas Hjertson! Vidare kan nämnas Annika Björk som kom i på en femte plats i H21 av sju totalt startande. Segrare i D20 blev Frida Hjertson följd av Josefin Karlsson. I H50 startade fem löpare och blev den jämnaste klassen. Där skilde det endast 7 minuter mellan förste och siste man. Segrade där gjorde Ulf Lagercrantz.

Tyvärr var deltagarantalet lågt. Av 20 st anmälda startade 15 st löpare. Vid samma tidpunkt förra året avgjordes Lång-KM i Lunsen med 30 startande. Vi får till nästa år titta både på tidpunkt och tävlingsområde för tävlingen för att locka fler löpare till arrangemanget.