OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 november 2004 (Av Martin Fredholm)
KM i Pre-O hård uppgörelse - sekundstrid
Fyra personer på samma poäng och hårt även i övrigt. Martin segrade i sekundstrid.
KM i Pre-O avgjordes i helgen i Öregrund. Banläggare var systrarna Anna och Ingrid Hansson vilket garanterade bra bana. Banan gick i ett mycket finskuret terrängområde precis vid kusten. I det fantastiskt fina novembervädret var det bara badtemperaturen som var dålig.

På ett mycket litet terrängavsnitt hade Anna och Ingrid strängat en smålurig bana i strandklipporna med massor av små höjder och näsor mm. När kartan dessutom hade ekvidistansen 1m inser man lätt att det var ”finlir” som fordrades. Första kontrollen, en höjd, var inget problem men redan andra kontrollen, också det en liten höjd, ställde till problem för häften av deltagarna.

När vi kom ner till kustlinjen hade vi flera kontroller i rad som krävde stor noggrannhet i kartläsningen men som ändå gjorde att flera hade fel på dessa kontroller. Vid resultatsummeringen visade det sig att fyra av sju deltagare hade missat två kontroller. Av dessa kan man säga att Lars Andersson stupade på mållinjen eftersom han hade fel på en av de avslutande tidkontrollerna. Som vanligt, vågar man säga, när det blir sekundstrid så avgår Martin med segern eftersom han brukar vara snabbast på tidkontrollerna.

Resultat
1 Martin Fredholm12p14 sek
2 Owe Fredholm12p29 sek
3 Eva Fredholm12p33 sek
4 Lars Andersson12p98 sek
5 Tage Nilsson11p28 sek
6 Anna-Greta Larsson10p22 sek
7 Camilla Zettersten8p30 sek

Här finns stämpelsammanställningen från årets KM i Pre-O.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1165

Artikeln har visats 4584 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut