OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
7 april 2005 (Av Erik Melin)
Orientering och bad i Blekinge
Runt 30 Linnéare åkte till Blekinge under påskhelgen för att tidigarelägga den svenska orienteringspremiären. Blekingeklubbarna bjöd på bra terräng och roliga tävlingar. Sofie Johansson lyckades bäst resultatmässigt, med en femte plats i J-cupen. Vid sidan av orienteringen hann vi med både äggpickningslek, våffelgräddning och brandkårsbesök. Somliga passade även på att ta årets första utomhusbad.

4-dams och 7-manna

Blekingepåsken inleddes med stafett, sydsvenska 4-dams respektive 7-manna. Linné ställde upp med två damlag och två herrlag. Både damerna och herrarna inledde med nattorientering på skärtorsdagskvällen. Herrarna sprang tre nattsträckor och Linnés förstalag hängde med i täten, även om inte löpare alla var helnöjda. Damerna hade bara en nattsträcka, och Eva Göhl gjorde en klart godkänd insats och sprang i mål dryga sex minuter efter täten. Vindfällena som vittnade stormen Gudruns härjningar i januari ställde annars till det för en del löpare.

I jaktstarten på långfredagens morgon, gick Björn Olovson ut som tvåa, tätt följd av en liten klunga. Den klungan höll ihop ända fram till växeln, men hade då blivit ifrånsprungen med tre minuter av Morten Fenger-Grön, Hakarpspojkarna. IKHP behöll sedan ledningen ända till målet, och vann tävlingen utan dramatik. Linnés herrar tappade däremot på de avslutande sträckorna, och gick i mål som elfte lag. För damerna sprang Sofie Johansson morgonens omstartssträcka, och inte oväntat sprang hon bra. På de två avslutande sträckorna tappade dock även damerna både minuter och placeringar. Laget slutade på 20:de plats.

Våfflor och brandmän

Långfredagen råkade detta år även vara våffeldag och naturligtvis skulle detta uppmärksammas. Våffeljärn hade tagits med, ingredienser, sylt och glass inhandlats. Mot kvällen började förväntningarna skruvas upp. Eftersom det fanns lite brist på eluttag fick våffelgräddarna stå vid diskbänken, en placering som visade sig få konsekvenser. De första våfflorna gick bra och en ljuv våffeldoft började sprida sig på vandrarhemmet. Tydligen blev doften lite för ljuv, för brandlarmet med automatlarm till SOS aktiverades. Efter några minuter kom också brandkåren i full mundering. Vi försökte förklara situationen och brandmännen åkte tillsist hem utan att släcka någon brand. Någon menade att rökdykaren nästan såg besviken ut; som matadoren som inte fick visa hur modig han var med sin cape och sitt svärd.

Ett problem återstod. Hur skulle vi kunna grädda resten av våfflorna utan att få återbesök av brandmännen? Lösningen visade sig vara att låna en jordad el-sladd från teven till ett av våffeljärnen, så att det kunde placeras under en fläkt. Med hjälp av en sänglampssladd kunde teven kopplas in mot taklampan. Även de sportintresserade var nöjda.

Sofie 5:a i Juniorcupen

På påskaftonen avgjordes säsongens första deltävling i Silva Junior Cup. Speaker Per Forsberg pratade mycket om premiären. Lite för mycket tyckte somliga, som menade att den verkliga Premiären gick av stapeln den 7 december. Sofie Johansson, för första gången tävlande individuellt för Linné i en Sverige, kämpade till sig en 5:e plats och fick därmed en fin start på J-cupsäsongen.

Badpremiär i bäck

Som rubriken antyder badades det också under Blekingeresan. Mot slutet av herrarnas (och förmodligen de flestas) banor på påskaftonens långdistans skulle en liten bäck passeras.
-Den såg inte så djup ut, berättar Fredrik Sundin.
-Jag tog ett kliv ut och trodde att jag ganska snabbt skulle nå botten. Det gick också ganska snabbt, men när jag nådde botten badade nästan hela jag. Det var så kallt att jag började hyperventilera. Och jag började springa åt fel håll efteråt.
Det var fler än Fredrik som stiftande bekantskap med bäcken. Artikelförfattaren sjönk, trots sin längd, till bröstet.

Påskdag och Annandag

Påskdagen bjöd på medeldistans i Granefors. Noteras kan Mattias Karlssons fina insats, när han vann H21-3. Tiden var fina 27.51, en tid som skulle ha räckt långt också i det starka startfältet i H21-1 med nästan identisk bana. Annandagen ägnades åt en långdistansorientering med samma TC som söndagen. Inte många av herrseniorerna gick i mål, men Sofie gladde igen genom att vinna D20E.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1255

Artikeln har visats 4115 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut