OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 december 2005 (Av Mats Troeng)
Premiär för en ny vintersäsong
Sådärja! Nu är säsongen 2006 invigd. Klockan 18.33 på tisdagskvällen klöv herr ordförande bandet in till startfållan med ett mäktigt svärdshugg. De uppskattningsvis 120 löparna strömmade in till decembermånadens höjdpunkt. Julafton? Nej, vinterträningspremiären, eller kort och gott Premiären.
Som ni kanske anar låter sig inte premiären beskrivas fullt ut i ord. Inte heller i bild, även om TV4 i samarbete med norska TV2 gjorde ett gott försök med sitt reportageteam vid microorienteringen vid Kung Björns hög. Enkel logik visar alltså att micro är frälsningen vi väntat på för att göra orienteringen till en TV-sport; ty hur många gånger har vi haft TV-besök tidigare?



Nåväl, årets Premiär var mer än bara micro. Det var prolog och pyroteknik, duggregn och dimma, och mer pyroteknik. Det var flygande femhundringar och kilometrar, Nicko McBrain och gröna dräkter, tifo och jukolastart. Det var mjölksyra och chockblöta mossar, marschallhyggen och Fålan Boys, techno och marscher, vägmärken och lera, och så till sist ytterligare lite pyroteknik.

För er som inte var med går det att ta del av kartor, banor, resultat och TV-inslag på premiärsajten.

   

Jag sätter punkt här. Njut av bilderna som säger mer än tusen ord och längta till den 5 december 2006. Då är det dags för nästa Premiär!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1476

Artikeln har visats 4457 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut