OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
18 mars 2002 (Av Elin Olovsson)
10-mila-läger årgång 2002
Omkring 50 Linnéare var anmälda till årets läger inför 10-mila. 5 möjliga träningspass för den träningssugne i åtminstone delvis snöfri terräng. På lördagens träningar fick vi också sällskap av våra norska vänner från Halden. För de bästa framgångarna stod Lina Bäckström, Jan Troeng och Pål Skogtjärn som matchade Haldenlöparna hårt.
Lars Lindbom
Lars Lindbom (Foto: H Boström)
Träningspass 1 utgick från Hallstahammars sporthall. Banan mätte 4,2 kilometer och fungerade som prolog inför eftermiddagens och kvällens träningspass. Ganska öppen terräng där man blev tvungen att forcera både staket, diken och broar. Välgömda skärmar gjorde dock att man fick leta lite extra. Bästa Linnéherre var Pål Skogtjärn, bästa Linnédam Lina Bäckström.

Efter att ha ätit stora portioner lasagne på en av Hallstahammars restauranger (Där det även bedrevs viss filmvisning från vinterns löpträningar, allt övervakat av restaurangägarens nervösa blickar) var det dags att besöka målfältet för årets 10-mila. Medan damerna tränade på att springa upploppet och utöva segergester, travade herrarna runt på jakt efter en lämplig källare att husera i under 10-mila genom att knacka dörr.

Det var dags för ett andra träningspass för damerna i form av jaktstart mot Haldens damer. Lina som efter sin fina insats på förmiddagen gick ut som etta sprang till slut in på en andraplats efter Heather Monroe från Halden.

Efter två hårda träningspass var det gott att komma in i stugvärmen i form av Vandrarringens stuga utanför Ramnäs. Timrad stuga med sjöutsikt, sovloft och öppen spis som värmde upp de frusna tårna. Toaletten var av sällan skådat slag. Med en fallhöjd på några meter (minst!) gjorde man bäst i att hålla sig i handfatet. Det bjöds på korvstroganoff, och herrarna väntade spända inför kvällens övningar.

Klockan 20.00 var det start för herrarnas natträning efter samma princip som damernas eftermiddagsträning. Även här blev det Haldenseger (fast svensk sådan) genom Joacim Carlsson, tätt följd av Jan Troeng och Pål Skogtjärn. Även Jörgen Ohlin var med in i den hårt spurtande tiomannaklungan. Bådar gott inför 10-milas nattsträckor.

Trots störande moment i form av snarkningar och prat i sömnen, sov nog alla ganska gott efter en dags hård träning.

Efter att ha städat rent stugan och tittat på film från gårdagens nattliga träning bar det iväg till träningspass 4 i Acktjärn. Vägen till start var brant och oplogad och efter att Boris försökt sig på att köra ända fram, parkerade vi istället bilarna på fast mark och använde våra ben för att ta oss till starten. 3 kortare slingor i fin öppen terräng, och efter gårdagens träningspass kändes det i benen. Snön som mestadels låg decimetertjock gjorde inte saken bättre. Men det var bara att springa på. I brist på utlovat solsken fick man hålla värmen själv.

Efter att ha duschat i Ramnäs sporthall intogs lunchen på restaurang även denna dag. Pastan med skinksås smakade prima, men blev tyvärr fort kall då värmen i restaurangen var högst obefintlig. Det var bara att behålla ytterkläderna på. På grund av det kyliga vädret bestämde sig flera av lägerdeltagarna att åka hem efter lunchen, medan några tappra stannade kvar för att springa det sista träningspasset med inriktning på tempoväxling.

Vi som var med får tacka organisatörerna för ett trevligt och kul läger!

Länk: Haldens referat från herrarnas tiomilaträning

Damresultaten kommer snart!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=155

Artikeln har visats 4638 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut