OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 april 2006 (Av Jenny Westerbergh)
Från vinter till vår på tre veckor
TC för Uppsala möte 2006 tre veckor innan tävlingen och under tävlingen.

Den 30 mars var TC för Uppsala mötes medel- och långdistans en med orienterarögon dyster plats. Snön låg djup. Tre veckor senare genomfördes tävlingarna i solig vårvärme och vintern kunde nästan bara spåras i några tungsprungna mossar.
I Lilla Kil utanför Vänge, på en helt nyritad karta, avgjordes 2006 års upplaga av medel- och långdistansen i Uppsala möte. Drygt 1500 startande orienterare fick ta itu med banor i fin öppen skog, som ändå var krävande på grund av tungsprungna mossar och en del pinnar på marken.

Många glada miner syntes på TC. Till viss del var leendena säkert framlockade av den härliga vårsolen men förhoppningsvis även av bra prestationer i skogen och av ett väl genomfört arrangemang.

Damernas huvudklass, som mätte 7480 meter, vanns av Stina Grenholm, IFK Umeå på en tid av 59.47, 1.39 före Britta Backlund, Stora Tuna. I herrarnas huvudklass var det hård kamp om segern, efter 12360 m löpning skiljde det bara 9 sekunder mellan segraren Wojciech Dwojak, Rehns BK och tvåan John Fredriksson, Täby OK. Segrartiden skrevs till 74.21.

Herrsegraren Wojciech Dwojak på väg mot mål.

Bevakning skedde även på undomsklasserna H16 och D16. Om det var hårt om segern i H21 Lång-1 var det ingen mot H16 där de 5 första löparna låg inom en minut. Vann gjorde Joakim Svensk, Stora Tuna på 39.54 före Henrik Sundkvist för samma klubb och Nils Jansson, Rasbo IK som delade andraplatsen 6 sekunder efter. I D16 blev det uppländskt på de två första platserna med Malin Jakobsson OK Rodhen som segrare före Jenny Bengtsson Långhundra. Malin vann på 34.52, 58 sekunder före Jenny.

Efter visst funderande sammanfattar OK Linnés ordförande,
Anders Edling, arrangemanget.

Resultat
Sträcktider
Uppsala mötes hemsida

Skrivet av Erik Melin & Jenny Westerbergh.

Tack till alla funktionärer

Stort tack till alla Linnés funktionärer som gjort tävlingen, inte bara möjlig, utan också till en succé! Vi hoppas fler känner som banläggarna, Johan och Jenny Westerbergh:
–En härlig dag som denna känns de timmar man lagt ner på arrangemanget väl värda all möda.