OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 januari 2008 (Av Boris Granovskiy)
Linné värd för ”VM” 2008
Visste du att Linné, genom Boris G och Rob H, står som värd för VM i orientering 2008, som går av stapeln under perioden 25–29 mars (onsdag–lördag)?
VM står för Varsity Match, en årligen återkommande drabbning mellan lag representerande Oxford respektive Cambridge University. Dessa drabbningar sker i alla idrotter som överhuvudtaget utövas i Storbritannien, och har en status för deltagarna som kan jämföras med 10-mila; för dem som satsar på internationella framgångar eller dylikt är Varsity Matchen viktig, medan för alla andra är den årets höjdpunkt. För den breda idrottspubliken är den okänd. Vart tredje år brukar orienteringsmatchen hållas utomlands.

De respektive lagen, 5 herrar och 5 damer från varje universitet, anländer på tisdag kväll med ett stort följe, bestående av andra och tredje lag, samt diverse anhängare såsom gamla löpare från universiteten. Det kan röra sig om ungefär 70 personer. De flesta av dessa kommer att bo på klubbgården fram till fredag eller lördag.

På onsdag och torsdag blir det huvudsakligen träning på 10-mila-träningskontrollerna i Nåsten och Lunsen. Sedan på fredag blir det den stora tävlingen, som är en lagtävling med individuell start; laget vars fyra snabbaste löpare har lägst sammanlagd tid vinner. Denna tävling är tänkt att hållas på Norra Lunsen. På lördag blir det ploj-stafett i Hågadalen, och sedan på söndag hänger hela gänget med till Måsen innan avresan på söndag kväll från Skavsta.

Boris (chefen) och Rob (assistenten) kommer att behöva en del ytterligare assistans, framför allt under tävlingen på fredag. Å andra sidan vill vi också, självklart, bjuda på möjligheten för andra Linnéare att springa banorna efter (eller före) huvudtävlingen, för att visa vars skåpet ska stå. Watch this space!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2217

Artikeln har visats 3934 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut