OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 oktober 2001 (Av Henrik Boström)
Gunnar och Jenny vann sprint-KM
Gunnar Lindberg och Jenny Karlsson skrev på söndagen historia genom att bli OK Linnés första klubbmästare på sprintdistans genom tiderna.
Igår avgjordes sprint-KM i Granebergsparken i Sunnersta. En skara sprintsugna seniorer hade samlats för att göra upp om den nya KM-distansen.

I herrklassen visade Gunnar Lindberg var skåpet skulle stå på sprintdistansen genom att vinna med en förkrossande marginal på åtta sekunder. Man kan i och med det här nästan ana att han är klar för VM? Det var vidare tätt mellan löparna - det räckte att vara tjugosju sekunder efter för att komma på femte plats...

I damklassen segrade Jenny Karlsson på en tid som var bättre än flera av herrlöparnas. Tyvärr kom få damer till start, men desto fler fanns på plats som supportrar.
Upplägget var professionellt, precis som sig bör på ett KM. Kartan i startögonblicket och 10-15 minuters intensiv jakt av skärmarna i skogen, något som lockade den största supporterskaran på något av Linnés KM i år.

Efteråt verkade de flesta nöjda med tävlingsformen. Det är troligt att distansen återkommer även nästa år, då kanske med mer klassindelning. Jag har sett att indelningen junior/ungdom, senior och äldre seniorer är vanlig på den här distansen runt om i landet. Kanske något för oss att anamma nästa år.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=24

Artikeln har visats 4402 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut