OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
4 juni 2002 (Av Owe Fredholm)
OK Linnés Pre-O-tävling
Nu finns resultat från OK Linnés nationella tävling i precisionsorientering.

I strålande sommarsol och mycket tryckande hetta avgjordes Linnés Pre-O tävling i skogarna öster om Vattholma. Det var den första tävlingen på klubbens nya Vattholmakarta.

Längs elljusspåret hade Tage Nilsson strängat svåra men rättvisa och utslagsgivande banor för eliten och A-klassen. För B-klassen var det något enklare.

Speciellt svåra visade sig elitens 12:te och 16:de kontroll vara. Nr 12 var norra delen av en höjd. De flesta såg inte hela höjdens utsträckning mot norr utan tog en skärm som satt mer mot centrum av höjden.

Likaså den 16:de och sista kontrollen ställde till problem även om den syntes enkel. Kontrollen var ett hörn på ett grönområde. De flesta hade svårt att avgöra exakt var grönområdet slutade och prickade in en skärm som satt för långt in i grönområdet.

Segern i elitklassen blev en intern uppgörelse för Björklinge SOK, som belade de tre första platserna, med nestorn Sture Sporrong som segrare. Sture missade bara de ovan nämnda två kontrollerna och hade rätt på resten av de 16 kontrollerna.

I A-klassen segrade Thomas Dahlen OK Hammaren medan Allan Nilsson Tranan HIK segrade i B-klassen.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=269

Artikeln har visats 4527 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut