OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 december 2009 (Av Henrik Boström)
Hittaut.nu Uppsala
Det är med stor glädje vi kan meddela att OK Linné kommer att arrangera Hittaut.nu Uppsala under nästa år. De sista pusselbitarna föll på plats under gårdagen i och med att den sista av tre stora samarbetspartners valde att gå med.
Vad är Hittaut.nu Uppsala?
Hittaut.nu Uppsala är ett nystartat hälso- och friskvårdsprojekt i Uppsala. Projektet har för avsikt att på ett roligt och annorlunda sätt få Uppsalaborna att röra på sig och samtidigt väcka intresset för och öka kunskapen om Uppsalas natur och historia.

Idén Hittaut.nu föddes hösten 2007 av IK Hakarpspojkarna i Huskvarna/Jönköping och har nu blivit en del av Naturpasset. Naturpasset är Svenska orienteringsförbundets och Sveaskogs gemensamma friskvårdssatsning.

Projektet finansieras med hjälp av lokala samarbetspartners. Våra tre stora samarbetspartners är Landstinget i Uppsala län, Uppsala kommun och UNT.

Genomförande
Hittaut.nu Uppsala kommer att ta fram Uppsalas genom tiderna bästa och mest detaljerade stadskarta. Genom att dela ut kartan gratis till samtliga 83 000 hushåll i Uppsala stad får alla invånare en unik möjlighet att vara med. Man behöver bara gå ut genom dörren för att börja leta efter någon av de ca 60 checkpoints som finns markerade på kartan. Förutom frisk luft och god hälsa erbjuder även Hittaut.nu-kartan en guide till Uppsalas natur och historia. Många checkpoints kommer att vara placerade vid platser av natur- eller kulturhistoriskt intresse och dessa platser kan man läsa mer om på kartan och på hemsidan.

Deltagarna kan genom att registrera sina besökta checkpoints på www.hittaut.nu delta i utlottning av priser i slutet av varje månad. Varje besökt checkpoint motsvarar en lott i lottdragningen. Varje månad presenteras även 5-10 nya checkpoints på hemsidan så att även den mest flitige ska få nya utmaningar under hela året.

Under maj/juni arrangeras Hittaut.nu-kvällar på centrala lättillgängliga platser i Uppsala. Hittaut.nu-kvällarna är ett alternativ för dem som vill ha ytterligare utmaning utöver vad Hittaut.nu-kartan erbjuder. Dessa arrangemang erbjuder möjlighet till elektronisk tidtagning och att mäta sina förmågor mot landslagslöpare i orientering.

Framtiden
Planen är att Hittaut.nu Uppsala åtminstone ska fortlöpa åren 2011 och 2012.

Kontakt
Projektledare: Henrik Göhl
Ekonomi/avtal: Henrik Boström
Press/marknadsföring: Anders Boström

Besök gärna www.hittaut.nu för mer information om projektet.

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=2780

Artikeln har visats 2965 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut