OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
29 augusti 2001 (Av Henrik Boström)
Marcus Phersson och Åsa Hedin vann klassiska KM
Om vädret på kort-KM var fint, var vädret igår, under klassiska KM, alldeles underbart. 150 entusiastiska Linnéare samlades en efter en ute på ett skogsfält några km SV om Vänge.
Ett par nya studenter förundrades över det stora antalet löpare (på ett KM), och själv imponerades jag av det fina TC:et med målskynke, klippt målfålla, startlistplank, sekretariatstält och en startplats i klass med en vanlig tävling. Ett imponerande arbete av arrangörerna. Tusen tack till er!

För de bästa idrottsliga prestationerna svarade paret Marcus Phersson och Åsa Hedin. Marcus, den stora löpartalangen, har genom åren utvecklat sin orienteringskapacitet avsevärt, och igår stämde det hela vägen. Ett bra lopp utan större misstag gjorde att han sopade banan med övriga konkurrenter och vann H21-klassen med ca två minuters marginal. Seger på långa banan på KM innebär en stor ära på årsmötet, då man erhåller Sveriges nu längst vandrande (?) OL-pokal (har vandrat sedan 1930-talet), med många legendariska namn ingraverade, som nu fylls på med Marcus Phersson.

I D21 stod tillslut Åsa Hedin som segrarinna, med en knapp minuts marginal. Det hör visserligen inte till ovanligheterna att Åsa vinner KM, men i år satt det nog lite hårdare åt än vanligt, då formen inte riktigt är i den klass som den brukar. Det kanske är lite hårt att säga så, då hon precis som Anders Boström, tog silvermedalj på klassiska DM i söndags. Det ska hur som helst bli spännande och se om formen är på väg och om det då räcker till vinst eller åtminstone ännu en medalj nu på lördag. Vi önskar lycka till!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=28

Artikeln har visats 4195 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut