OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 augusti 2010 (Av Evelina Nilsson)
Sommarorientering
Gruppfoto efter mossfotboll i Nåsten
Gruppfoto efter mossfotboll i Nåsten (Foto: Lovisa Nilsson)

Två veckor av orientering, lek, bus och äventyr hölls under sommarlovets två inledande veckor vid OK Linnés klubbgård.
För tredje året anordnade vi ett sommarläger för barn mellan 8-12 år. Det var ca 25 barn anmälda per vecka, 10 ledare och 7 hjälpledare som var engagerade, alltså ett 40-tal barn och ungdomar per lägervecka. Återigen så har det varit två otroligt lyckade veckor med ett varierat utbud av orienteringsövningar och lekar så som bingoorientering, safirorientering, stafett, godisrally, vattenkrig, mossfotboll, vinken, 15 och dunken mm.

Som många säkert har hört drabbades även vi av Nåstenmaffians upptåg i jakten på en försvunnen låttext. En dag när vi anlände till klubbgården så hade tre hjälpledare kidnappats av maffian då vi inte betalat vår skogsavgift. Som tur var återfann vi hjälpledarna djupt inne i Nåsten och äventyret fortsatte därefter i jakten på delarna av den försvunna låttexten. Barnen stötte under dagen på alltifrån maffiamedlemmar till virriga tanter. Alla tre delar återfanns och vi kunde överlämna låttexten till den coola hiphopparen som vi stötte på under lägrets första dag.

”Vi är här vi är där vi är överallt, vi rör oss snabbt där det är varmt och kallt. Du hör, varmt och kallt (varmt och kallt), överallt (överallt). Och vi är mästarna i skogen, i torrt och vått, så öppna era ögon så kanske ni ser nåt.” – Låttextens inledande rader, håll öronen öppna för denna som inom en snar framtid ska lanseras i USA.

Två lyckade veckor av orientering, äventyr och lek hade vi. Ett stort tack till alla ledare, hjälpledare och alla härliga barn som deltagit! / Evelina Nilsson (huvudledare)

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=2924

Artikeln har visats 2338 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut