27 augusti 2001 (Av Henrik Göhl)
Henrik och Helene vann KM i kortdistans
Henrik Boström och Helene Gustafsson blev båda klubbmästare när kort-KM avgjordes i Ängby utanför Knivsta.
I torsdags (23/8) genomfördes OK Linnés KM i kortdistansorientering. Många KM-aspiranter i alla åldrar slöt upp, närmare bestämt 100 stycken. Det var en fin kväll, näst intill idealisk för en kvällstävling och ett KM.

Den största klassen var H21, vilket senare även visade sig vara den jämnaste. Av de arton startande löparna slutade elva av dem mindre än tre minuter efter segraren... Det längsta strået drog Henrik Boström med ett näst intill perfekt lopp (30-45 sekunder fanns att putsa med god vilja). Det var andra gången Henrik vann KM i kortdistans de senaste tre åren. Regerande mästare var Mats Fröberg som i år slutade på nionde plats.

Segern förde Henrik förbi Henrik Göhl och Anders Boström i KM grandslam. Hur KM grandslam utvecklar sig får vi reda på redan imorgon då klassiska KM avgörs. En KM-distans som Anders Boström måste ses som stor favorit inför efter silvermedaljen på klassiska DM i söndags.

I damklassen på kort-KM tog Linnés nya löpare Helene Gustafsson KM-titeln i sitt första försök. En hundraprocentig utdelning med andra ord, något som det ska bli spännande att se om hon lyckas med även i fortsättningen (tilläggas kan att hon vann Linnés öppna lång-KM tidigare i sommar).

Tävlingsledare var Per-Olov Andersson som i samma anda som Andreas och Christina på Våndan, hade ordnat ett förstklassigt arrangemang. Vi tackar och bugar oss för detta!