OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 juli 2011 (Av Hanna Axelsson-Meyerson)
SOLägret
Under sommarlovets två första veckor har årets upplaga av SOLägret gått av stapeln vilket har inneburit att klubbgården har varit full av orienterande barn i åldern 8-12 år.
Fullt ös med älvdansen.
Fullt ös med älvdansen. (Foto: Hanna Axelsson-Meyerson)
Tillsammans var det runt 50 barn, 11 ledare och 8 hjälpledare som körde orienteringsövningar, lekte fartfyllda lekar och var på äventyr tillsammans.

Dagarna på SOLägret bestod precis som tidigare år av två orienteringsövningar varje dag. Det bjöds bland annat på kubb-OL, minnes-OL, Keps-OL och en skattjakts-OL där barnen kunde hitta glänsande safirer mellan kontrollerna. Men bara om de ”höll ögonen vidöppna hela tiden” som ett av barnen uttryckte det.

När det inte orienterades lektes det lekar. ”Femton”, en kurragömmalek som kan jämföras med ett hårt intervallpass, var barnens favorit under båda lägren. Leken var så populär att många ledare åkte ut enbart på grund av trötthet, något som inte märktes hos barnen. Tur var väl det, för mystiska händelser började snart inträffa som krävde att man höll huvudet kallt. Händelserna ledde fram till att vi tillbringande en heldag i skogen där vi genomförde ett uppdrag åt en skum tjej från det hemliga sällskapet ”discoälvorna”. Hon hade nämligen råkat tappa bort en värdefull discokula som var otroligt viktig för den stora midsommarfesten som varje år arrangeras långt ute i Nåsten. Som ledtråd fick vi en karta och en skiva med den senaste partymusiken ”älvhits summer 20älva” som vi dansade till varje dag.

Att hitta discokulan medförde inga stora problem, men då vi skulle transportera upp den i Nåsten där älvorna skulle ha den blev det svårare. Redan efter någon kilometers promenad stötte vi på en tillsynes galen vetenskapsman som upplyste oss om att discokulan var starkt radioaktiv. Detta försvårade naturligtvis uppdraget, men vi lyckades hitta några gamla jodtabletter och en gammaimpregnerad säck att stoppa discokulan i. Som om inte detta var nog jagades vi av svarta älvor som spred den farliga sjukdomen älvinfluensa och otäcka väsen som tutade i skogen.

Med hjälp av barnens goda orienteringsförmåga lyckades vi tillslut undkomma farorna och slutföra uppdraget. Under ett av lägren firades det detta med ett storslaget vattenkrig bakom klubbgården. Det är fortfarande lite oklart om ledarna eller barnen vann, det beror väldigt mycket på vem man frågar, men mycket skratt var det i alla fall på båda sidor.

Sista dagen avslutades lägren med korv, glass och prisutdelning. Det har varit två mycket lyckade veckor tack vare den härliga kombinationen av glada barn, ledare och hjälpledare!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3162

Artikeln har visats 3447 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut