OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 september 2011 (Av Jan Troeng)
Linnéklassikern avgjord
På söndagen avgjordes Linnéklassikern i Håga By. En av höjdpunkterna var förstås UNT-cupens final, där OK Linnés Skogsstjärnor fixade hemmaseger. Anna Bachman, Attunda OK och Lasse Jansson från Gävle var snabbast i seniorelitklasserna.
7 löpare i varje lag, 10 finallag, gemensam start och gafflade banor - där är några av förutsättningarna i UNT-cupens final. Alla klasser från 10 till 16 har idealtid på 25 minuter och först med fem löpare över mållinjen vinner.

Skogsspeakerteamet med Mandus Ridefelt i spetsen byggde upp skön stämning från förvarningen. Först några enstaka löpare, sedan en strid ström som jagade vidare ner mot målet. Ganska tidigt stod det klart att OK Linnés Skogsstjärnor låg bra till. Redan innan något annat lag hade tre löpare vid förvarningen hade man passerat med alla sina sex löpare (den sjunde löparen i laget, Fredrika von Essen i D16, deltog inte i finalen då det sammanföll med skol-SM).

OK Linnés Skogsstjärnor kunde därmed defilera på upploppet och mottogs med varma applåder vid tävlingsarenan i Håga By. I det segrande laget ingick Sandra Boström, Maria Jansson, Arvid Roos, Emil Boström, Olle Grywenz, Daniel Rönnqvist och Fredrika von Essen.

-Vi trodde nog att vi skulle vinna, kanske att Roslagen skulle kunna slå oss, sa Maria Jansson efter målgång och fick medhåll av alla lagkamrater som också berättade att man sett varandra på flera ställen längs banan.

Tvåa blev Roslagen Runners 1337 efter en tuff spurtuppgörelse med L-100 IF:s diamanter, bara sekunder skiljde lagen åt.

Seniorelitklasserna hade ganska tunna startfält men bjöd ändå på bra segrartider. Anna Bachman från Täby OK var överlägsen i D21E och var helnöjd med sin insats i den tekniska Nåstenterrängen.

-Mest nöjd är jag med att jag hittade så bra flyt!

Lasse Jansson har vunnit långdistanstävlingar i Nåsten förut, senast 2002. Nu var han totalt överlägsen och vann med nästan 12 minuter före Anders Frisk, Attunda OK.

-Kul lopp och det gick bra ända fram till näst sista långsträckan, där sprang jag över en stig utan att se den och tappade nån minut. Sen fick jag ont i hälsenan också, sa evigt unge Jabba, 50 i år. Nu är det bara för Jabba att runda av säsongen 2011 och börja sikta mot 2012, hans 31:a år i seniorklass.

Nytt för i år var hittaut-klassen, en 5 km-bana anpassad för deltagare i friskvårdssatsningen hittaut.nu. 27 löpare hittade runt och bland dem säkert en hel del som inte testat orientering i tävlingsform tidigare.

Närheten till Uppsala och det fina höstvädret gjorde säkert att antalet anmälda till de öppna klasserna var stort på tävlingsdagen.

-Runt 250 har anmält sig på plats idag, sammanfattade Erik Melin från sekretariatet.

De flesta löparna var nöjda efter att ha klarat av dagsverket i Nåsten och kunde efter målgång se fram emot inomhusdusch, marketenteri, butikerna i Håga By och UNT-cupens prisutdelning på torgets scen.

Resultat och sträcktider.
UNT-cupen.
OK Linnés Skogsstjärnor efter målgång [mp4 - 11MB].

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3192

Artikeln har visats 3459 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut