OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 maj 2012 (Av Owe Fredholm)
Martin uttagen till EM och VM i PreO
I dagarna kommer säkert landslaget i orientering till EM att tas ut och vi alla hoppas på Linnéare i EM i Falun/Mora. Billan tror vi väl är säker men hoppas säkert på någon ytterligare. En Linnéare är dock redan klar till EM i Falun.
Martin Fredholm
Martin Fredholm (Foto: Owe Fredholm)
Det är Martin Fredholm som nu gör sitt tredje EM i rad i PreO. EM i PreO anordnas samtidigt som orienteringslöparnas EM men precisionsorienterarna håller hela tiden till i Falun.

PreO inleder med modellbanan på Kristi Himmelsfärdsdagen för att sedan ha TempO tävlingen på fredagen den 18 maj. TempO är ännu inte en mästerskapstävling men förhoppningsvis blir den det till VM nästa år. På lördag och söndag avgörs sedan PreO EM där det sammanlagda resultatet från båda dagarna räknas. Martin har sällskap av ytterligare två precisionsorienterare från Uppland på EM nämligen Ola Jansson från Björklinge SOK och mästerskapsdebuterande Jens Andersson OK Roslagen.

Nästan samtidigt som EM-uttagningen så togs även Martin ut till PreO VM som avgörs i Skottland redan första veckan i juni. Därmed gör Martin sitt nionde raka VM, dvs. han har deltagit i samtliga PreO VM från starten i Västerås 2004. Till VM är också Ola Jansson från Uppland uttagen.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3315

Artikeln har visats 3220 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut