OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 maj 2012 (Av Tomas Stenström)
Stora Barndagen - En Succé
Lena & Ulrika vid starten
Lena & Ulrika vid starten (Foto: Tomas Stenström)

Idag arrangerades den återkommande Stora Barndagen på Fyrishov och OK Linné var såklart på plats med en specialutformad micro-orientering som blev mycket uppskattad hos barnen.
Stora Barndagen lockade mellan tummen och pekfingret ca 1000 besökare inklusive vuxna som fick prova på en rad aktiviteter såsom judo, fäktning, friidrott, simning och naturligtvis orientering.

Jan och Måns Gunnar Troeng hade tagit fram en specialritad karta över utebadet vid Fryishov som vi använda att lägga banor på. Det blev en riktigt rolig och lite annorlunda bana där bland annat brandbil och polisbil var två av kontrollpunkterna, se urklipp av kartan nedan. Hela kartan går att se här.



Utklipp från kartan (Foto: Tomas Stenström)



Innan start fick barnen instruktioner via en instruktionsvideo där Kaj (Fyrishovs maskot som fyller år på just stora barndagen) instruerade barnen hur SI-pinnen, stämpling, kartan, att man skulle ta kontrollerna i rätt ordning.

Direkt när barnen kom i mål redovisades deras resultat på en stor 46 tumsskärm som vi lånat från NetOnNet. Runt resultatskärmen blev det stor folksamling och barnen uppskattade verkligen tidtagningen. Det var till och med de som sprang ett antal gånger för att pressa sina tider.

Totalt sprang 115st barn orientering vilket kan jämföras med hoppborgen som lockade ca 180st. Det måste räknas som ett mycket positivt deltagande för orientering då man vet hur många barn som bara älskar att hoppa hoppborg. Slutsats: Barn tycker orientering är riktigt roligt om de bara fattar vad det innebär!

OK Linné som varumärke och orientering stärktes verkligen av denna dag och aktivitet och det var flera vuxna och barn som var mycket intresserade av att börja orienterare efter detta.

Hittaut.nu var också på plats för att dela ut kartor och informera och även där nådde vi ut bra, framförallt till det lite äldre klienteliet.

Stort tack till alla som gjorde denna succédag möjlig såväl innan, under och efter! Ett speciellt tack till Jan och Måns Gunnar Troeng som hjälpt till med karta, bana och SI mm. Även ett stort tack till Fyrishov som lät OK Linné få ha en av huvudaktiviteterna under dagen och som arrangerar denna helt lysande dag för barn år efter år!

Stort tack allihop!

/Tomas



Kontroll 9 - Polisbilen (Foto: Tomas Stenström)



Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3347

Artikeln har visats 3519 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut