OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 juni 2012 (Av Hanna Axelsson-Meyerson)
SOL 2012
Årets SOLäger, som anordnats vecka 24–25 blev precis som tidigare år en äventyrlig inledning på sommarlovet för drygt 50 ungdomar.

Både nybörjare och vana orienterare möttes av olika utmaningar; downhillorientering i Sunnersta, tårtjakt i Kvarnbofallet och blev indragna i legenden om Chaplawchapka.
Humöret på topp under SOL.
Humöret på topp under SOL. (Foto: Hanna Axelsson-Meyerson)
Vädret var under lägren mycket gynnsamt för såväl orientering som brutala vattenkrig, hinderbanor och godisjakter. I solskenet genomfördes även SOLdansen till DJ Ötzis ”Hey Baby”, vilket visade att SOL-deltagarna förutom sin goda orienteringsförmåga även hade grym talang för moves. Så fort det fanns tid över mellan ultrasprinter, Räv-OL, lekar och stafetter passade vi på att skaka loss.

Nytt för i år var att vi första veckan även hade en grupp för lite äldre ungdomar 12-13 år, Team Extreme. Som namnet antyder bjöds deltagarna där på extra utmaningar såsom Downhillorientering i Sunnersta och en lång cykelorientering. Extremegruppens lägervecka avslutades med en jaktstart mot ett okänt sista uppdrag, vars sista kontroll visade sig vara att vada ut i forsen vid Kvarnbofallet och fånga in en stor marsipantårta. Tårtan blev mer än godkänd av alla extremarna, trots att några av dem innan hade uttryckt att inte många priser skulle duga. ”Om det är guld så bryr jag mig inte”, påpekade de iskallt innan de gav sig iväg.



SOL läger 2012. (Foto: Hanna Axelsson-Meyerson)



Det var inte bara Extremegruppen som fick en omtumlande avslutning på lägret. SOLägret fick nämligen på morgonen den sista dagen ett brev av två arkeologer som gjort mystiska upptäckter då de grävde efter gamla vikingalämningar. De hade nämligen hittat spår av sydamerikanska indianer och var snart djupt indragna i en legend om solguden som i sin fågelskepnad hade släppt tre heliga stjärtfjädrar till indianstammen Chaplawchapka.

De gyllene fjädrarna, som under mystiska omständigheter blivit stulna, var enligt legenden nödvändiga för att rädda jorden från undergång. Arkeologerna visste att de var fjädrarna på spåren, men då otäcka saker hade börjat hända vågade de inte fortsätta sina efterforskningar och bad istället oss om hjälp.

SOLbarnen tvekade inte en sekund och inom en halvtimme hade vi tagit upp jakten. Ute i skogarna väntade dock utmaningar av sällan skådad art. Vi var tvungna att leta indianpärlor i ett fruktat vargområde, tyda ett indianschiffer som vi fått av en mystisk schamankvinna och ta oss igenom en krävande hinderbana.

Som om inte detta vore nog blev vi nere vid Hågaåns offerplats jagade av någonting som liknade en död häst på två ben. Till sist lyckades vi ändå hitta de gyllene fjädrarna och ta oss tillbaka till klubbgården, dock var några av oss vid det laget dyngsura upp till midjan och täckta av buffelblod. Den lyckade expeditionen firades med en mycket välförtjänt glassfest innan SOLägret 2012 avslutades på topp genom att dansa en sista gång.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3363

Artikeln har visats 3601 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut