OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
10 september 2012 (Av Ian von Essen)
UNT-cupen - en lerig historia
Av Johan Möller

Hittills har tre av fyra deltävlingar avgjorts och nu återstår endast finalen i Tärnsjö 29 september.

(Foto: Johan Möller)
Linné ställer i år upp med 12 sju-mannalag, dvs drygt 80 löpare. UNT cupen är kul då många som endast sprungit U-ringen tidigare får chansen att göra tävlingsdebut på distriktstävlingar. Men det attraherar också de som är med för 7e eller 8e gången att delta.

I UNT-cupen tävlar 7-16 åringar i samma lag och eller mot varandra. I varje lag så räknas de 5 bästa på varje deltävling. Poäng får man efter placering på tävlingen och låg placering på tävlingen ger hög poäng och lagen tävlar att få högsta möjliga poäng. Oberoende om man springer H/D10 eller 15-16 så ger en vinst 25 poäng. Linne har olika blandningar på lagen något har endas 15-16 åringar, något lag endast 11-12 åringar ett annat bara 8-9 åringar osv. Vi har några lag med blandade åldrar också.

Totalt deltar 60 lag i årets UNT-cup och Linné har alltså 12 lag. På sista deltävlingen så har 10 av de 60 lagen kvalificerat sig för en speciell final. I denna final så startar alla de 10 final-lagens löpare samtidigt. I finalen ska segrartiden för alla klasser oberoende ålder vara ca 25 minuter. Detta innebär att de kortaste banorna blir längre och de längsta kortare. Det lag som först har 5 löpare i mål vinner sedan hela UNT-cupen.

I fjol vann Linnés Skogsstjärnor. I år så har Linnés Violer , Linnés Skogsstjärnor och Linnés Vitsippor gått till final efter att ha placerat sig topp 10 efter 3 deltävlingar. Dessa lag får delta i finalens gemensamma start. Övriga lag får på finaltävlingen springa en vanlig tävling och kämpa om plats 11-60.

Vi som inte får vara med på själva finalen kommer att springa vanliga klasser i Tärnsjö och håller tummarna för sol och ett lerfritt upplopp!

Resultat UNT-cupen 1-3

Totalresultat efter 3 deltävlingar

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3404

Artikeln har visats 3709 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut