OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
20 januari 2013 (Av Johan Möller)
Orientering på schemat
IGU-eleverna efter ett styrketräningspass
IGU-eleverna efter ett styrketräningspass (Foto: Tuves mobil)

Av: Daniel, Oliver, Gustav, Erik, Lina, Anton, Sandra och Tuve

Just nu är vi 8 högstadieelever som går orienteringsprofil i Uppsala. Vi är: Daniel från Kunskapsskolan, Oliver från Katarinaskolan, Erik, Lina och Gustav från Valsätraskolan och Anton, Sandra och Tuve från Gottsundaskolan. Idag orienterar också alla vi som går på profil i IF Thor eller OK Linné.
Verksamheten sker inom ramarna för Sports4Life IGU Grundskola åk 6-9, IGU ( Idrott-Gemenskap-Utveckling ), som drivs av Upplands idrottsförbund. För andra idrotter som fotboll, alpint, tennis, bandy m.m. finns liknade verksamhet. Ansvarig för orienteringsprofilen är OK Linné med Anders Boström som huvudansvarig. Träningar har arrangerats av bl.a Elisa Elstner, Lina Bäckström, Niklas Aldén och Johan Hamelius, det tycker vi är jättebra tränare.

Vi har orienteringsprofil två dagar i veckan tisdagar mellan 14.30-16.00 och torsdagar mellan 8.00-9.30. Det går att gå på alla de skolor som har avtal med IGU, men det är bäst om man går i en skola i södra Uppsala. Detta eftersom man själv får ta sig till de olika träningsställena med buss eller cykel. Busskort får man av sin skola. Exempel på träningsställen är: Stadsskogen, Ultuna, Sunnerstastugan eller Linnés klubbgård. Nu på vintern håller vi för det mesta till vid OK Linnés klubbgård och har teori och styrketräning. Träningarna riktar sig till mer erfarna orienterare, men även nybörjare kan vara med.

Omdömen från första terminen på OL-högstadiet:
”Det är bra träningar för dig som går i årskurs 6-9 och som vill träna mer än klubbträningar. Vi har bra och omväxlande träningar. En träningsvecka kan vara att på tisdagar kör vi backintervaller och på torsdagar kör vi teknikträning i Lunsen (jättesvår skog med massa blöta och kalla kärr) med utgång från Sunnerstastugan. ”
Tuve, Erik, Lina

”Vi tränar löpning, intervaller, kartläsning, med mera. Man blir mycket mer vältränad av att gå på IGUs orienteringsprofil. Det är en rolig profil som passar alla som gillar orientering. Man lär sig mer om orientering och träffar nya vänner. Man får också vara ute i naturen i friska luften.
Typ allt är positivt, det lilla negativa är att träningarna ibland är på ställen långt bort.
Det är väldigt roligt på orienteringsprofil.”
Gustav och Oliver

”På OL-högstadiet får vi orientera under skoltid. Vi tränar både kondition och teknik. Det som är positivt med ol-högstadiet är att man får träna orientering och bli bättre. Det är kul att få åka på en arrangerad träning med andra orienterare från andra klubbar och umgås och det är alltid gratis. Det kan vara svårt att lägga träningarna på ställen så att det är nära till alla skolor och alla hinner till skolan, men det brukar fungera bra. Vi tycker att alla skolor borde vara med i IGU så att alla har chans att vara med.”
Anton och Daniel

Tycker du det låter intressant och vill börja på orienteringsprofil till hösten så går det bra att söka. Profilen vänder sig till de som går i skolor som har elevens val och går i högstadiet (årskurs 6-9 eller 7-9 beroende på skola). För att det ska fungera praktiskt med transporter så bör din skola ligga i södra Uppsala regionen, skolan ska dessutom ha ett avtal med IGU.
Träningstiderna är tisdag 14.30-16 och torsdag 8-9.30. Dessa tider är desamma för alla skolor. Detta för att man ska kunna samordna träningen mellan olika skolor och inte inkräkta på ordinarie skolverksamhet. Programmet löpa på under hela året.
Profilen vänder sig dels till de som orienterar idag och vill vidareutveckla sitt intresse och till elever som inte orienterat tidigare men som vill prova på sporten.

Hoppas du som läser detta också blir intresserad av orienteringsprofil, då vill vi gärna att också du kommer och tränar med oss till hösten!

För intresserade så kommer det att arrangeras en informationsträff i början av februari (Tisdag 5/2 kl 19.30 i Linnés klubbgård). Du som vill komma på informationträffen eller få mer information, ring eller maila någon av nedanstående personer:
Johan J Möller OK Linné, johan.moller@skogforsk.se, tel 0703-188566
Björn Hannrup IF Thor, bjorn.hannrup@skogforsk.se tel 0705-188539
Anders Boström ansvarig, Anders.Bostrom@ramboll.se tel 070-6194983

Söker till IGU gör man mellan 29/1 och 1/3 via IGUs hemsida se länk:
IGU ansökningsformulär

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3484

Artikeln har visats 5000 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut