OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
27 april 2013 (Av Peter Ridefelt)
Nästan tusen deltagare på Uppsala Möte
Tävlingsledare Christer Eriksson
Tävlingsledare Christer Eriksson (Foto: Peter Ridefelt)

Tävlingsledare Christer Eriksson kunde sitta lugnt och fika mitt under Uppsala Möte ute vid Åland på lördagen.
-Vi har många duktiga och kompetenta funktionärer som tar ansvar för sina arbetsuppgifter, sa Christer med kaffekoppen i handen. Så man behöver inte vara ute och övervaka arbetet.

Det mesta av problem för årets Uppsala Möte avverkades innan själva tävlingen. På grund av markägarproblem fick man byta tävlingsområde ett par dagar innan kartorna skulle till tryckeriet. Men efter en kraftansträngning av banläggarna Simon Eklöv och Mandus Ridefelt kom nya banor till stånd på grannkartan . Nästa problem som drabbat alla OL-tävlingar denna sena vår var snön, och framförallt parkeringsytorna. Snön försvann till slut, men flera av de tilltänkta parkeringsåkrarna fick ratas. Till slut hittade man en hyggligt torr plats nere vid hembygdsgården i Åland, dock blev gångsträckorna klart längre än de ursprungliga planerna.




Uppsala Möte 2013 arena (Foto: Peter Ridefelt)




Ordförande Henrik Boström gick runt och pratade med medlemmarna.
- Vi ordnade bra väder, och klarar arrangemanget på de personer vi kalkylerat med. Flera tunga arrangemang återstår under året, och alla kan inte vara med varje gång vi arrangerar. Dessutom har vi många löpare i Tibro på Silva League under helgen. Dessutom tror jag att vi når det budgeterade överskottet, avslutade Henrik.

En fel löpare fick specialbana. Linnea Pauler, fick en alldeles egen kontroll 5, och där stod möhippan och väntade, medan blivande brudgummen Jan Troeng höll i speakersysslan.

Knappt 800 löpare var föranmälda, och med ca 200 anmälningar på tävlingsdagen slutade deltagarantalet på ca 980 löpare. Markan sålde mycket och de fleta löpare accepterade att det blev mycket väg- och åkerlöpning på slutet.

Resultat Winsplits

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3564

Artikeln har visats 3016 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut