OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
28 februari 2014 (Av Johan Möller)
Ungdomssektionen kör på som vanligt!
Våren verkar ha kommit tidigt i år och då är det också snart dags att dra igång vårsäsongen för ungdomarna
Usek har haft sitt vår-möte, på mötet diskuterade vi om vi skulle införa träningsavgifter eller ej. Vi tänkte att då i princip alla sporter eller aktiviteter verkar kosta mellan 1000-10000 kr per ungdom så kanske också vi måste införa en avgift. Vi beslutade dock att inte införa någon avgift. Om detta innebär att vi är moderna eller gammalmodiga vet vi inte, vi vet dock att vi är billiga.

Ungdomssektionens budget är ca 200.000 kr per år. Hur kan vi då få ihop ekonomin utan träningsavgifter? Den största orsaken att vi har en stor grupp ledare som alla jobbar ideélt med alla ungdomsträningar. Vi har också många ledare som har andra funktioner och föräldrar som hjälper till vid t.ex Linnés alla arrangeman som är våra viktigaste inkomstkällor.

Även 2014 har vi många arrangemang i klubben enligt följande:
1. Uppsala möte – 27 april
2. U-ringen 20 maj
3. SM Sprint – 31 maj-1 juni
4. Ekebyloppet – 6 juni
5. SM Medel – 26-27 september
6. Linnéklassikern inklusive UNT-cupfinal – 27 september
7. Raid Uppsala – 19 okt
Dessutom arrangeras Hittaut även 2014.

I princip kan man säga att arrangemangen står för hälften av ungdomssektionens budget och medlemsavgifter och bidrag för andra hälften. Istället för att införa träningsavgifter så vill vi därför att man hjälper till vid några arrangemang per år.
Jag personligen tycker det är roligt att hjälpa till och arrangera tävlingar och samtidigt är det ett bra sätt att lära känna nya klubbmedlemmar. En annan stor fördel med att vi hjälper till att arrangera tävlingar istället för att betala träningsavgifter är att det innebär många, förhoppningsvis bra och roliga, orienteringstävlingar för alla ungdomarna. Dessutom tycker jag det är bra att man ska kunna vara med och testa orientering utan allt för höga kostnader.

Innovation
Ordförarande uppmanade oss, i en väldigt bra artikel, i höstas att vara innovativa. Trots att vi "kör på som vanligt" i Usek så kommer vi också försöka hitta på något nytt under året, men det återkommer vi till senare.

För er som är intresserad av vad vi tänker göra i år så har vi skrivit ner det i vår ungdomsplan, se bifogad fil.

OK Linnés ungdomsplan 2014


Och för er som inte vill jobba ideélt eller helt enklet inte har tid, men som ändå känner att ni vill stöjda Usek så går det alltid bra att sätta in ett bidrag på OK Linnés bankgiro 5732-0954, märka inbetalningen ”Gynnare ungdom”!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3803

Artikeln har visats 2785 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut