OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 mars 2014 (Av Lena Nilsson)
Motionsorientering
I väntan på att träningen startar.
I väntan på att träningen startar. (Foto: Lena Nilsson)

Motionsorientering är ett enkelt arrangemang som passar både dig som är ny i sporten eller för dig som redan har en del orienteringskunskaper och vill orientera som motionsform.
På SOFTs förbundsdagar 15-16 mars diskuterades arrangemang och frågor kring hur vi ska utveckla olika typer av arrangemang. De stora tävlingarna är en sak där finns det coacher, regelverk och mycket utvecklingsarbete som redan är gjort. Det som diskuterades än mer på förbundsmötet var hur föreningar kan utveckla motionsorientering på olika sätt. Grundidén är enkel "det är roligare att träna om man gör det tillsammans". Vi i Linnés breddsektionen fortsätter i vår att ordna träningar på tisdagar tillsammans med ungdomarna med start tisdag 1 april kl 18. Någon från BSEK kommer att finnas på plats och det finns banor med lite olika svårighetsgrad. Under onsdagskvällar hakar vi på träningsgruppen och är med på deras Tiomila- och Jukola-träningar. Det är lite svårare och längre banor.
Vårens nytillskott vad gäller motionsorientering är våra närtävlingar den första gick i Lunsen lördag den 15 mars med drygt 80 deltagare och nästa tillfälle är i Nåsten (Hågaby) lördag den 29 mars. Så trots att vi Linneare nu är mitt i planering och organisation för att leverera kanske det bästa sprint- och medel-SM hittills, så önskar vi att ni alla unnar er att själva komma ut och springa i skogen och njuta av vår fina uppländska natur.
Om du har tips och ideér kring att utveckla motionsorientering eller kanske själv vill vara med och arrangera träningar så är du välkommen att höra av dig till oss i breddsektionen.

Välkomna önskar vi i breddsektionen!
Håkan Hellström
Lena Nilsson
Johanna Ragvald
Mats Linde
Lena Grandin
Mathias Tärnlund

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3818

Artikeln har visats 3489 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut