OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 december 2014 (Av Johan Hamelius)
Julhälsning från Träningsgruppen
En lång grå höst är slut, och vintern har anlänt med lite snö att bjuda på Uppsala. Träningsgruppen har haft en riktigt bra höst som har erbjudit många fina träningsmöjligheter, även om myrarna har varit ganska kalla de senaste veckorna.
Träningsplaneringen för de första två månaderna efter jul är redan nu detaljpanerade, så det är bara att gå in på Månadsprogrammet och titta vad vi har att se fram emot.
Träningsupplägget kommer veckovis se ut som under hösten.
Rockgympan kommer få nytt program och ny musik till början av januari. Vi kommer ta bort en del övningar som sliter på armar och axlar och lägga in lite mer ben- och bålstyrka.
Tisdagsbanorna kör på som vanligt till slutet av mars. Liksom förra året har vi valt att en gång per månad ha lite högre fart på tisdagsbanorna (vilket kan ses i månadsprogrammet).
På onsdagar hänvisar vi till Träningsbanken. Det finns 50 fasta reflexer i Lunsen, som ni hittar under Träningsgruppens mapp i Dokumentarkivet, och snart är reflexerna i Nåsten också flyttade. Använd dessa, ta ett lugnt pass i vatten eller prova på spinning.
Intervallerna rullar vidare enligt program som Oskar tagit fram, där vi varierar backe med snabba korta intervaller och tröskelintervaller.
På helgerna har vi oftast ett pass inplanerat där vi bjuder på en riktigt bra teknikträning.
Här har vi också årets nyhet – Linnécupen. Denna har vi tagit fram för att ha en lite mer lockande serie av träningar under vintermånaderna. Det kommer variera mellan sprint, medel, natt, stafett och natt. Vi kommer räkna poäng och försöka få till live-GPS m.m. Det kommer från januari till mars bli ungefär 10 deltävlingar där man räknar ungefär hälften av dessa resultat till totalresultatet. Exakta poäng för varje placering kommer upp på hemsidan innan första deltävlingen som är 10 januari.
Detta är träningar på elitens villkor, men som ska passa de flesta Linnémedlemmar ändå.
Vinterns Tour de Linné är lagd under vecka 8 (sportlovsveckan). Vi har i år tre etapper (tisdag, torsdag, lördag) där vi har jaktstart på sista etappen.
Träningsgruppen hoppas att alla hittar något i Månadsprogrammet som ni kan se fram emot.

Vi önskar alla en riktigt God Jul!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4024

Artikeln har visats 2393 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut