OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
20 oktober 2002 (Av Mats Troeng)
Rebecka tog KM-dubbel
KM-deltävling nummer tre och fyra avgjordes i strålande höstväder på söndagen. Sprint-KM bjöd på kuperade banor på Sunnerstaåsen, medan lång-KM var en enda lång njutning i ett höstfagert Lunsen. I alla fall för dem som inte stiftade bekantskap med den omtalade väggen.
Herrseniorerna varvar på lång-KM. Henrik Boström kastar i sig lite vätska, medan blivande segraren Jörgen Ohlin är på väg att hugga en mugg. Torsten Borell ser lite sliten ut till höger.
Herrseniorerna varvar på lång-KM. Henrik Boström kastar i sig lite vätska, medan blivande segraren Jörgen Ohlin är på väg att hugga en mugg. Torsten Borell ser lite sliten ut till höger. (Foto: Mats Troeng)
Det blev en heldag för fyrtiotalet KM-deltagare. Sprint på förmiddagen och långdistans på eftermiddagen stod på programmet. Dimman hann precis lätta från Sunnerstaåsens sluttningar innan löparna gav sig ut på den knappt 2,5 kilometer långa banan. Trots den stigrika och relativt öppna terrängen bommades det på sina ställen.

I herrseniorklassen vann Jan Troeng trots en vådlig vurpa i utförslöpningen till den första kontrollen. Segermarginalen blev 50 sekunder till den på hösten formstarke Henrik Boström, som klagade på frusna fingrar. Trea blev Jörgen Ohlin.

Damseniorklassen vanns av Rebecka Österberg, som enligt egen utsago gjorde ett rätt bra lopp, trots att hon var tvungen att gå upp för några backar. Marginalen till Eva Lindman på andra plats var 1.19. Jenny Karlsson var trea i den ganska tunna D21-klassen.

Dagens gladaste var nog Albin Ridefelt som slog sin farbror Kaj med sju sekunder, tack vare en rapp spurt. Albin, ännu inte elva år gammal, lär vara den yngsta H20-segraren på ett KM genom tiderna.

I D20 segrade Emelie Agnedal efter en sekundstrid med Kristina Roberto, och H40 togs hem av Håkan Hellström trots en liten stämplingsmalör på slutet.

På eftermiddagens lång-KM segrade Rebecka Österberg och Jörgen Ohlin i seniorklasserna, som liksom de andra klasserna avgjordes med gemensam start. Anders Karlsson hade lagt banorna i Norra Lunsen, och även om det var förhållandevis snälla banlängder sågs en hel del trötta ben stappla in till målet vid Stordammsskolan.

Rebecka verkade inte besväras nämnvärt efter gårdagens multisporttävling Raiden, där hon tog sig i mål på den nätta tiden av 8 timmar och 23 minuter. Nu blev det seger med fyra minuter före Jenny Karlsson. Annika Björk var ett tag i ledningen, men föll tillbaka till tredje plats i mål. Fyra blev en med ryggsäck löpandes Lina Bäckström, och det var faktiskt samtliga som tog sig i mål i D21.

I H21 var startfältet större, och till varvningen efter ungefär en tredjedel av banan var en klunga på nio löpare tillsammans. "Uppvärmning" muttrade vissa, men ganska fort måste det ändå ha gått.

En bit in på andra varvet splittrades klungan sedan Jörgen visade klorna på en stig och drog ifrån det övriga fältet. Resten blev sololöpning, även om han inte var långt ifrån att bli upphunnen av Mattias Nilsson efter en bom på slutet. Nu bärgades i alla fall det första Linné-KM-tecknet för Jörgen, och frågan är hur länge det dröjer till nästa. Natt-KM väntar på onsdag, och där är "Ormen" givetvis favorit i förhandssnacket.

Onsdagens natt-KM är det sista klubbmästerskapet för året. Då avgörs även vilka som tar hem KM Grand Slam i seniorklasserna. Sprintsegrarna Jan Troeng och Rebecka Österberg har slagläge, men kan inte känna sig säkra på seger.

Resultat och sträcktider från Sprint-KM
Resultat från lång-KM

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=445

Artikeln har visats 5460 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut