OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 maj 2017 (Av Stina Åberg)
Ungdomsläger i Norrtälje

(Foto: Stina Åberg)

I samband med OK Roslagens tävlingshelg passade OK Linnés ungdomar på att kombinera orienteringen med ett litet miniläger med övernattning på Lännagården.
Både lördag och söndag kryllade det av linnéare på tävlingsplatsen strax söder om Norrtälje. Solen visade sig ovanligt mycket denna helg och det blev fina tävlingar med bra insatser på många håll. Någon sprang sin allra första tävling i H10, några tävlingsinriktade ungdomar turades om att vinna i sin klass och jag själv lyckades klättra runt min egen bana, som jag hävdar hade dragits genom det allra risigaste partiet på kartan.

På lördagseftermiddagen åkte drygt 40 personer till Lännagården i närheten av tävlingarna. Det var en stor bygdegård med gott om plats för ett gäng uppspelta ungdomar. Det var en blandad skara men det funkade fint att leka kurragömmalekar och spela fotboll tillsammans. Några tappra själar blev inspirerade av solskenet och tog sig årets första utomhusdopp! Därefter vankades sedvanlig lägermiddag bestående av spaghetti och köttfärssås.

Framåt kvällen anordnades ”lägermästerskap i bygdegårdssprint” med en karta baserad på en planlösning över lokalen. Det blev ett vilt tumult när alla sprang runt mellan rummen och det visade sig att det inte alltid var helt rätt att hitta bra vägval. Även en del föräldrar drogs med i striden och kön för att starta var lång. För att hinna med kvällsfikat i någorlunda rimlig tid fick vi till slut sätta en gräns på max. tre varv per person …




Olle Palm funderar över vägval vid publikkontrollen (Foto: Stina Åberg)



Efter kvällsfika och lördagsgodis lade sig lugnet sakta över bygdegården i takt med att folk kröp ner i sina sovsäckar. Vi väcktes sedan av en ny dag med strålande sol och efter en snabb och effektiv städning av lokalerna (att den förälder som bjöd på popcorn kom på den geniala idén att ställa skålarna med popcorn utomhus var ett lyckodrag) var det nästan svårt att få barnen att slita sig från sista vändan kurragömma och åka med ut på tävlingen igen. Men det är väl så det ska vara på ett lyckat läger? Nu får vi se var roslagstävlingarna går nästa år – om de går i närheten vill vi gärna återvända till Lännagården. Mats Åberg som lade bygdegårdsorienteringen passade i alla fall på att reka på källarplanet för att kunna lägga en ännu mer utmanande sprint nästa gång …

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4666

Artikeln har visats 2574 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut