OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 januari 2002 (Av Erik Melin)
OK Linnés nya hemsida
Under tre veckors tid har det planerats och programmerats för att skapa en ny hemsida för OK Linné. Efter uppskattningsvis nära 200 timmars arbete är den nya hemsidan klar, i alla fall i sitt grundutförande. Mer innehåll och funktionalitet kommer att läggas till allt eftersom.
Logotyperna för PHP / MySQL.
Logotyperna för PHP / MySQL.
Den vane besökaren märker direkt att sidornas utseende har ändrats. På textsidan har typsnittet bytts till ett sans-serif-typsnitt som är lite mindre än det gamla, medan färgsättningen är ungefär densamma som tidigare. Sidan är tillverkad för skärmupplösningar på 800x600 punkter eller större, vilket merparten av användarna idag brukar.

Även fast mycket är nytt, hoppas vi att du som användare känner igen dig också. Grundidén är den samma – att hålla en användbar sida med mycket information, som samtidigt är lättanvänd utan krångligheter. Men ambitionsnivån har höjts avsevärt jämfört med tidigare. Vi har möblerat om i menyerna, vilket kanske kan vålla viss förvirring syftet är dock att förenkla användandet. Har du synpunkter eller idéer är du varmt välkommen att framföra dem till oss.

Den största förändringen finns dock inte på ytan utan under skalet. Det moderna skriptspråket PHP tillsammans med en MySQL-databas ger en flexibilitet och kraftfullhet som skapar stora möjligheter att utveckla avancerade tjänster. Något som du som användare kommer att få mycket nytta av. Inom kort kommer man här på hemsidan att kunna anmäla sig till klubbaktiviteter, intresseanmäla sig och ta del av uttagningar till budkavlar och mycket mer. De som uppdaterar hemsidan med nyheter, medlemsinfo och månadsprogram kommer också att märka av en förbättring.

Eftersom många av tjänsterna (t ex anmälningslistorna) på ett eller annat sätt använder sig av medlemmarnas namn har ett inloggningssystem skapats, så att de som sköter hemsidan vet att användaren verkligen är den hon utger sig för att vara. För att kunna använda OK Linnés hemsida på bästa sätt krävs därför att du registrerar dig.

Användarregistrering sker längst ner i menyn till vänster

Uppsala 2002-01-09
Henrik Boström, Erik Melin och Mats Troeng.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=47

Artikeln har visats 4311 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut