OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 januari 2003 (Av Henrik Boström)
Fin försäsongsstart för Linné
Vinterträningen verkar inte ha påverkat tävlingsgnistan hos Linnéarna nämnvärt. I söndags arrangerades den första deltävlingen av NC Sport Cup, i Hammarskog, med idel framskjutna placeringar för Linné som följd.
Kristina Roberto och Jan Troeng
Kristina Roberto och Jan Troeng (Foto: Henrik Göhl)
Vädret för dagen bjöd kanske inte på drömscenariot för en vintercup, men banorna och dramatiken kring bona gjorde tävlingen mycket lyckad.

Herrarnas bana mätte styva 10 km och det var inte helt oväntat Jörgen Ohlin som arbetat sig upp i täten i mitten av loppet. Jörgen hade ryckt åt sig en liten ledning ut från banans andra bo och såg ut att gå mot seger. En liten krok på kontrollen därefter satte dock stopp för det. Istället övertog Jan Troeng ledningen, och mycket ska det till för att han ska släppa den. Mycket riktigt orkade ingen gå ikapp Jan, som tog hem segern i herrklassen före Jörgen Ohlin och trean Tommy Lindberg (OK Roslagen).

I den betydligt tunnare damklassen fanns det också ljusglimtar ur det röd-blåa perspektivet. Annika Billstam, våran b-landslagstjej, hade en hård kamp med IF Thors Gunilla Svärd längs större delen av banan. De båda turades om att vara i ledning och det såg länge ut som att vara upplagt för en spurt. Men en sväng för mycket av Annika på slutet fällde avgörande innan dess. Först mot mål kom Gunilla och som god tvåa slutade Annika. På tredje plats kom Johanna Svensson (IF Thor), men hon var rejält distanserade av de två framförvarande. När jag studerar resultatlistan saknar jag löpare från andra klubbar än IF Thor och OK Linné!

De fina prestationerna i herr respektive damklasserna var inga undantag från juniorhåll sett. Det var snarare tvärt om. Bland juniorerna placerade vi oss som idel ettor. För de bedrifterna stod Josef Nordlund genom en säker seger i herrjunioklassen och Kristina Roberto som utklassningsvann damjuniorklassen. Som god tvåa bland damerna slutade Johanna Karlsson, och trea kom Emelie Agnedal. På herrsidan måste även förstaårsjunioren Marcus Agnedals andraplats lyftas fram i rampljuset. Trea bland juniorherrarna slutade Otto Lundman (OK Roslagen). Med andra ord - fem av sex pallplatser till Linné! Imponerande (!) och kul att juniorerna presterar så bra redan nu.

Nästa deltävling arrangerar vi den 22 januari i Stenhagen. Anmäl dig!

Resultat finner du på Winsplits online.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=567

Artikeln har visats 5079 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut