OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
17 mars 2003 (Av Lina Bäckström)
Tiomilaläger i Torshälla
I väntan på Tiomila
denna mystikens stora händelse
Blotta tanken får det att spritta
i alla linnében
Vad passar då inte bättre
än ett läger i dess trakter
Hjärtan som slår, svett som rinner
med grenen piskandes mot ansiktet
Snusk! Snusk! skulle Majsan säga
om ansiktenas droppande
Men ack,
hos en linnéare på tiomilaläger
är detta ljuvligt
som en spanienmusche
En flock VJ efter en av årets första barmarksbekantskaper.
En flock VJ efter en av årets första barmarksbekantskaper. (Foto: Erik Melin)
En jättebunt linnéare anlände till OK Tors klubbstuga, och killarna gav sig omgående iväg ut på förmiddagens kort-OL (de behövde ju mycket vila inför jaktstarten på kvällen). Vi tjejer som är tuffare startade efter killarna eftersom vi tyckte att två timmars vila mellan passen är idealiskt. Terrängen var lättlöpt och öppen och alla kom tillbaka och sa att de känt sig som spänstiga rådjur. Jan och Lina var dock de mest spänstiga för dagen och kammade lätt hem en varsin seger på förmiddagen, och fick därmed fina utgångslägen inför jaktstarterna, som de förvaltade väl.

I vilan mellan träningarna när tjejerna stretchade och laddade seriöst spelade killarna diverse barnspel, såsom det klassiska Speedway och Labyrintspelet. Tjejerna for iväg till ett tufft pass i Vilstaskogen (Tiomila 1997) – den mest relevanta terrängen inför årets Tiomila. Slutsatsen var att om detta var likt tiomilaterrängen kommer Tiomila bli ruskarns snabbsprunget och ruskigt kul! Vilket passar oss linnéare som en Sparris i Såsen.
När vi återvänt hem hade killarna precis ätit (men inte hunnit diska eller koka ris åt alla hungriga flickor) och skulle precis ge sig av till Vilsta. (Killarna sprang sin jaktstart i mörkret och tjejerna på dagen.)

Medan männen var ute i den mörka farliga skogen satt kvinnfolket inne och glodde på dumburken. Det som fångade deras intresse var melodifestivalen där precis som alltid fel låt vann. Tors klubbstuga var en stor stuga men inte tillräckligt stor för att rymma alla träningssugna linnéare märkte vi då det var dags att rulla ut liggunderlagen. Så några fick ge sig ut i byn och leta sig en annan sovplats.

På söndagen hoppade alla pigga och glada upp tidigt eftersom alla var så träningssugna. Kartan vi sprang på nu såg jättefin ut, fast en del tyckte inte att den var det när det väl kom till kritan. Solen lyste och gräset doftade (och alla hönsen sa kaka kaka) och alla sprang runt i bara nylon, och var precis lika ystra som kalvar på vårbete. Till mat fick vi pasta med blöt välsaltad köttfärssås eller osaltad veganmat. Vi blev dock mätta. På eftermiddagen avstod en del träningen till förmån för att se SM i bandy och för att kunna städa lite tills de andra återvände. Nu sprang vi på Tors klubbstugekarta som de flesta var ense om inte speglade verkligheten särskilt bra alla gånger.

Vi åt mackor och åkte hem. Efter en stunds övertalning lyckades passagerarna i klubbilen få sin förare att vända då vi inte ville till Oslo. Alla verkade nöjda med lägret och ser nu fram emot Tiomila.

Länkar:
Bilder från lägret
Sträcktider från lördagens prolog
Sträcktider från lördagens jaktstart

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=622

Artikeln har visats 5268 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut