OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
4 mars 2004 (Av Rikard Kjellberg)
Rutinerade segrare i nattcupen
Sista nattcupen för året har avgjorts i ett Nåsten där barmarken lyser med sin frånvaro. Nattcupen har i år präglats av rikligt med snö och även i sista deltävlingen lyckades man sjunka ner till midjan ett par gånger. Medan vi väntar på våren så kan vi konstantera att de skall bli roligt att följa segrarna i nattcupens långklasser i år.
En hyfsat nöjd Mats Troeng.
En hyfsat nöjd Mats Troeng. (Foto: Rikard Kjellberg)
Långa banan innebar 8 km snöpuls i varierande snödjup. Maxpulsen var snart funnen då starten var vid predikstolens fot. Uppför i slippriga, snöfyllda skrevor mot första kontrollen, en punkthöjd någonstans under snön. En SI-enhet som hängstrejkade markerade att vi var rätt.

Det brukar för egen del vara vid första kontrollen som allt avgörs. Om man är med bra där i täten på klungan vilt stretandes för att finna rytmen och flytet så är mycket vunnet. Man kan ta det lugnt när gafflingen kommer. Men javisst. Vid tredje kontrollen var man så tvungen att ta ett eget vägval ner mot kontrollen då klungan skulle åt ett annat håll. Ett lyse från andra hållet visar sig vara Bjärn. Pip! (SI-enhet)

En vild jakt mot fyran där låren (tisdagsbanetrötta) skriker efter syre. Tappar Storvikaren men hänger i så gott det går ett par kontroller till med sparring från Sparris innan vi blir uppätna av klungan på väg mot sjuan. Ett gäng pigga orienterare släntrar förbi (hejhej..) och man inser att dagsformen är sämre än vad den kändes från början.

Vi springer ner i sluttningen vid Hågadalen och plockar ett par kontroller. När vi vänder upp är man hjälplöst sist och man får tvinga benen att springa så gott det går. (Bara lite till.. lite till.. tappa inte lysena.. dom saktar ner snart.. lite till.. arghh..)

Riktig djup snö passeras i kärren på slutet och helst av allt vill man lägga sig ner och dra snötäcket över sig. Men lill-muschen springer förbi i hög fart och benen sprattlar till av liv igen. En spurt är alltid en spurt och det fräser till under skorna.

Bjärn fortsatte att ploga runt hela banan och tog en ohotad seger. Inte långt efter var dock segraren på damernas långa bana (samma som herrarnas), Gunilla Svärd. -Man får skylla på spårsnö, var Mats kommentar innan han sprang iväg hemåt. Nattcupens totala resultat finner ni via länken nedan.

Nattcupens hemsida
Nattcupens slutställning

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=962

Artikeln har visats 4970 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut