OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
4 april 2004 (Av Rikard Kjellberg)
Tjejerna visar mästarform
Det var tre glada linnéare som sågs springa i mål Kl. 13.04 idag. Ännu en gång gick det som på räls i Kolmårdskavlen för tjejerna och andra raka segern bärgades efter en kamp på sistasträckan mot främst Tampereen Pyrintö. Då tävlingen hölls i ett angränsande område till tiomilaterrängen var det många lag som passade på att få en försmak på vad som väntar till Tiomila om tre veckor. Detta bidrog till att startfälten i både herr- och damkavlen var riktigt starka.
Seger i Kolmårdskaveln! Rebecka, Lina och Annika.
Seger i Kolmårdskaveln! Rebecka, Lina och Annika. (Foto: Mats Fröberg)
Lite läger..

Vi börjar från början. I fredags åkte ett mer eller mest laddat gäng ner för ett herrnattest inför tiomila. Väl installerade i Stafsjö vandrarhem så styrdes kosan mot lite östligare Kolmårdsskogar och kartan Glottern. Terrängen för dagens nattest visade sig vara vild, våt och vacker och mer än lovligt svår för en nattorienteringsnovis. Som tur var så var det bara stabila nattlöpare från Linné samt ett rutinerat gäng från någon liten norsk klubb som skulle ut i skogen så någon skallgång skulle inte behövas. Pål Skogtjärn visade att han har full koll på komplicerad problemlösning i kuperad och detaljrik natterräng och sprintade runt på 84 minuter på 10,5 km och övriga linnéare var 7 min eller mer efter.

Ännu en vacker dag grydde på lördagen och tjejerna anslöt för förmiddagens träningspass några kilometer söder om Finspång. Vi som inte njöt så fullt i den lite vresiga terrängen på fredagen fick chansen att spatsera omkring i lite öppnare terräng med inte fullt så många rispande granar. Annika Billstam tog hem testet för tjejerna och sedan bar det tillbaks till vandrarhemmet för att fylla på depåerna samt att vila upp sig.

..och lite Kolmårdskavle

143 damlag och 181 herrlag säger en del om den stora uppslutning det var till årets Kolmårdskavle mycket på grund av att tiomila om tre veckor går några kilometerintervaller därifrån vid Timmergata i Kolmården. Dagen till ära hade Krokeks OK lyckats med ett klockrent arrangemang. Ett fint uppbyggt TC omgärdades av en läcker terräng där man hade lyckats att lägga bra och utslagsgivande banor. Löparna kunde följas via ett par varvningskontroller då de rundade TC:t.

Kl. 09.00 gick starten för alla lyckliga herrar som fick springa den så åtråvärda förstasträckan. För Linnés del så var blev det här inga topplopp men ingen av löparna var helt missnöjda trots ganska stora tidsdifferenser till täten. Sedan flöt det på i samma stil. Tyvärr så hoppade Janne i förstalaget över en kontroll men Mats fullföljde ändå sistasträckan och kom på en mycket inofficiell femte plats av de deltagande svenska lagen (som fullföljde :-). Vad gäller övriga herrlag så tog andralaget en 54:e plats efter jämna insatser, Linné 4 kom på 72:a plats efter att Lasse Lindbom tappat brickan och fått hjälp av Hanna Åsander att hitta den ute i skogen efter låång tid och Linné 3 var strax bakom med en 76:e plats.

Damernas start gick av stapeln kring elvasnåret och laget som skulle försvara fjolårets seger var Rebecka, Lina och Annika. Som alltid så inledde Rebecka på ett stabilt sätt och var bara ett par minuter efter täten på de 6,1 km. Lina var inte sen att ta chansen att gå upp i ledningen och passerade varvningen i täten strax för Tampereen Pyrintö (TP) och Södertälje-Nykvarn (SNO). Ledningen höll sig in till växling och en parat Annika gav sig ut med dryga halvminuten till godo på SNO. Vid radiopasseringen rapporterades det om en samlad trio i täten och in till varvning visade det sig att Annika var kvar i täten med en TP-löpare i ryggen och en sladdande SNO:are strax bakom. Men Annika såg stark ut runt varvningen och löparna bakom såg ut att slita mer än henne så en positiv stämning spreds i linnélägret. JA, med stark löpning och klockers orientering på slutet kunde Annika gå loss från förföljarna och upprepa fjolårets seger för Linné i damkavlen. -Jag kollade i inte bakåt i slutet men jag kände att hon inte sög fast ordentligt, kommenterar Annika avgörandet. Även tjejernas andralag visade bra form och sprang in på en 22 plats. Linné 3 kom 58:a och Linné 4 samt Linné/Hammaren 5 bröt av olika anledningar.

Resultat Kolmårdskavlen

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=994

Artikeln har visats 4709 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut