OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
28 augusti 2004 (Av Mattias Karlsson)
Linné-segrar i Kort-DM
Kort-DM 2004 är avgjort. Rånäs arrangerade förtjänstfullt och bjöd på fina banor i fin terräng. Linnélöparna bjöd på många fina prestationer.
Rånäs OK bjöd på teknisk kortdistans-orientering när DM avgjordes i skogarna kring föregående års Rånässtafett. Den klassiska minnesbilden av Majoren ivrigt påhejandes Janne i spurten mot Näsman spelas upp gång på gång inför mitt inre. Ändå kan jag dock inte riktigt matcha denna bild mot dagens TC som av många sades vara samma-lika. En bra ursäkt för att återigen damma av årskrönikan hur som haver. Åter till årets Kort-DM.

Terrängen var fin, stundtals av vildmarkskaraktär, och överlag av Upplands-karaktär. Om det är någon skillnad på dessa begrepp vet jag inte riktigt. Det ska dock förstås som fint och ibland lite finare enligt min begreppsuppfattning. Banläggaren hade strängat banor med mycket kontroller, vilket gav upphov till flertalet riktningsändringar. Dessutom bjöd de längre sträckorna på ganska kluriga vägvalsmöjlighterer varför banläggaren sammantaget måste kunna sträcka på sig åt ett gott betyg. Om kartan fanns många åsikter, positiva och negativa, av vilka inga kommer att nämnas här. Den som är nyfiken bör testspringa själv och skapa sig en egen uppfattning.

Linné erövrade inte mindre än 9 DM-guld vilket måste ses som ett godkänt resultat. Sven Karlsson och Inge Håkansson dominerade sina respektive klasser (H80 och H75) efter fina turer i skogen. Nästa Linné-guld får man bläddra ett tag nedåt i resultatlistan för att hitta, men detta är samtidigt desto mer glädjande. Pål Skogtjärn lyckades trots knäproblem i veckan få till ett praktlopp och kunde trots en halvminuters-miss ta en komfortabel seger i Herrar 21 1.18 före en annan Linnélöpare, Mats Troeng. I Herrar 20 sprang Josef Nordlund som om han vore jagad och kunde bärga hem DM-guldet efter ett fint lopp. Nästa Linné-guld stod inte lika överraskande men mycket glädjande Albin Ridefeldt för i H14-klassen.

På damsidan plockade Christina Hjertson överlägset hem D50-klassen. Damseniorerna försvarade Linné-färgerna väl vilket mynnade ut i ett guld för Annika Björk, brons till Marie Ohlin och en fjärdeplats för Rebecka Österberg. Det blev ett DM-guld i juniorklass även för damerna, detta genom Frida Hjertson i D18.

Många fina resultat alltså, men antagligen desto fler trivsamma orienteringslopp. Det är inte bara gulden som räknas och dagens hjältar var många. En dag som denna var det ingen svårighet att förlora med värdighet, även om vissa nederlag sved mer än andra. Ett stort tack till Rånäs som förgyllde vår lördagsförmiddag!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1088

Artikeln har visats 4360 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...

Mer aktuell information

mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut