OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
28 maj 2006 (Av Mikael Janerås)
Josef segrare då A-finalen ströks
Om Elitseriesprinten i Borlänge var ett hett debaterat ämne redan innan loppet, så kommer förmodligen diskussionen bli än hetare nu när tävlingen är genomförd.
Josef Nordlund lyckades nu, lite oväntat, med bedriften att ta flest Elitseriepoäng av herrseniorerna.
Mats förde fram ett budskap
Mats förde fram ett budskap (Foto: Fredrik Sundin)
Under den lätt kylslagna onsdagsmorgonen i Borlänge förberedde sig elva Linnéare för att ta sig till final i den omdiskuterade Elitseriesprinten kring Kupolen i Borlänge.
Först ut för dagen på de snabba kvalbanorna var juniorerna, där Karin Hedberg gjorde bra ifrån sig och tog sig vidare som sista dam i D18-1, medan Hanna kände sig lite krasslig och bara tog sig till första kontrollen.
Precis innan de första seniorerna skulle ge sig iväg och kriga om finalplatserna öppnade sig himlen och regnet började ösa ner i centrala Borlänge samtidigt som löparna vid starten skydd under ett tak på en bensinmack för att inte bli kalla inför starten.
Jan, Mats och Ulf gjorde alla stabila och bra lopp i H21-2 där Jan och Mats delade på nionde platsen medan Ulf, som enligt han själv sparade sig lite, slutade elva endast fem sekunder bakom. Josef och Micke hade det dock lite tyngre och hamnade båda utanför finalen och fick ladda om för B-finalen.
I damernas kval så sprang Annika Billstam och Lina bra och tog sig till final medan Alison och Annika Björk hade det tyngre och missade A-finalen. Sofie som vaknade lite krasslig valde vid startplatsen att inte springa för att friskna till inför helgens tävlingar.

Josef mot segerEfter intag av lunch på närliggande restaurang och lite vila så började B-finallöparna värma upp för att starta, medan A-finallöparena fick ta sig till den så kallade "karantänen" för att vänta på sin start.
Först ut bland Linnés B-finallöpare var Micke som efter ett bra lopp gick in i ledning och såg ut att vara på väg mot en bra placering. "Jag gjorde ett bra lopp, lite seg i benen, också blev jag nercyklad av några barn på ett ställe" sa en ganska nöjd Micke efter sitt lopp. Inte långt senare kom en nöjd Josef i mål sju sekunder före Micke och i ledarposition. Flera löpare kom in på ungefär samma tider och när resultaten anslogs så visade det sig att Josef tog en härlig seger i B-finalen endast sju sekunder före Micke som slutade på en tung 6:e plats endast en sekund från 3:e.
Annika Björk gjorde en stabil insats i damernas B-final och slutade på en 9:e plats medan Alison valde att inte starta.

Medan många juniorer stämplade bort sig på sista kontrollen, då det var två stycken inom endast tio meter, så klarade sig Karin bättre i finalen och kunde springa hem sina första juniorcupspoäng genom en fin 19:e placering efter ett väl genomfört lopp.
I damernas A-final sprang Lina och Annika väldigt jämnt där Lina slutligen kunde dra det längsta strået och placerade sig som 15:e dam, medan Annika fick nöja sig med 17:e platsen en bit efter Simone som tog en överlägsen seger på den omdiskuterade sprinten runt Kupolen i Borlänge.
Först ut bland de tre bröderna Troeng i herrarnas A-final var Ulf som gjorde ett mycket bra lopp och kom tidigt in på en bra tid, "två mindre vägvalsmisstag, annars ett bra sprintlopp" sammanfattade Ulf loppet som till slut placerade sig som 15:e man. Mats som öppnade väldigt bra låg länge i ledning vid varvningen, men tappade mycket tid efter vid några dammar på slutet. En rött kryss över en spång på kartan uppfattade Mats som en passage, men väl framme vid spången så upptäckta han att det var förbjudet och fick vända tillbaka och tappade mycket tid och sprang imål några sekunder efter Ulf. Jan som var sist ut av Linnéarna och kunde med tunga ben springa in endast en sekund före Mats på en slutlig 20:e plats, placeringen före Mats.

Senare på kvällen fick vi tyvärr, för tävlingen, reda på att H21, H20 och H18 A-finalerna blev strukna på grund av flertalet misstag från arrangörerna och inlämnade protester från löpare.
"Mycket synd att det blev som det blev. Det finns en hel del att göra när det gäller tydlighet och information till löpare vid sprintarrangemang" kommenterade Mats efter avslutat lopp.

Eftersom H21 A-final ströks så fick Josef, lite oväntat, mest poäng av samtliga herrseniorer i Elitserien då han fick behålla sina 5 poäng han sprang till sig i B-finalen.

Länka till den här artikeln med

Artikeln har visats 2102 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar