OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
10 oktober 2006 (Av Dan Hörnell)
Lyckade resultat på 25-manna
Klubbens hittills bästa placering blev helgens facit i 25-manna som avgjordes vid Visättra sportcenter, Huddinge kommun. Första laget slutade på en hedrande fjärdeplats och andralaget blev 66a. Även tredjelaget torde ha sprungit in på en för klubben bästa notering med en 142a plats.
Niklas öser på för fullt och ser till att tredjelaget blir näst bästa tredjelag.
Niklas öser på för fullt och ser till att tredjelaget blir näst bästa tredjelag. (Foto: Lars Magnusson)
Strålande sol, klarblå himmel, bra karta och banor samt många leende och nöjda Linnéare. Så skulle jag kunna ha skrivit om tävlingen hade avgjorts på söndagen istället för på lördagen. Nu ville dock vädrets makter annorlunda och det regnade mer eller mindre nästan hela dagen. Detta faktum gjorde dock inte de övriga påståendena mindre sanna, för det presterades många bra prestationer av klubbens löpare och de flesta var nöjda och glada över dagen när de avnjöt den obligatoriska pizzan framåt kvällskvisten.

Förstalaget var med och krigade längst fram i täten genom hela tävlingen efter en säker start av Ulf och Mats Troeng som förde in laget på en sjundeplats innan de gemensamma sträckorna. Ulf var elva och Mats sexa på sina respektive gafflingsalternativ.

Damseniorerna på sträcka 3 gjorde alla bra insatser, där Lina Å med sträckseger och Lina B med en femte plats utmärkte sig extra. Laget var nu uppe på en andra plats.

Även på den korta fjärdesträckan gjordes det stabila insatser och laget låg nu på en femteplacering.

Herrseniorerna på den långa femtesträckan gjorde bra lopp och lyfte laget till en tredjeplats. Här fick Tomas S (10) och Mikael N (16) de bästa sträckplaceringarna.
På sjättesträckan tappade våra gubbs lite mark till topplagen. Detta är i sig inget märkvärdigt när man ser till vad de andra lagen ställer upp med i form av gamla landslagslöpare och forna världsmästare. Man är nu ca 10 minuter efter ledande Stora Tuna på en elfte plats.

På sjundesträckan påbörjas upphämtningen igen med mycket bra lopp av Albin R (2a), Lars M (4a) och Kalle (7a) som för upp laget på en sjundeplats 7.40 från ledning.

På sträcka 23 fortsätter Mandus på den av brodern inslagna vägen och fortsätter upphämtningen. Mandus avancerar en placering och plockade in över 1 ½ minut på täten när han sprang in på en åttondeplats på sträckan.

Även Sofie gör ett bra lopp när hon på den tuffa damsträckan för upp laget på en fjärdeplacering knappa fem minuter efter ledande Södertälje och Kalevan Rasti.
Jan T inleder bra på en sista sträckan och plockar in en del tid på den första delen av banan. Avståndet fram är dock för stort och han kan istället föra in laget på en mycket hedrande fjärde plats 5.19 efter Kalevan Rasti. Jan noterades för den tionde bästa sträcktiden i knivskarp konkurrens.

Även andralaget genomförde en stabil stafett och blev till slut fjärde bästa andra lag på plats 66. Extra bra insatser i andra laget gjorde Josef N (27), Ulrik I (30), Isak E (32), Hanna S-S (40), Björn O (32), Mattias K (43), Anders B (44) och Boris G (39).

Lag 3 gjorde också helhetsmässigt en mycket bra insats och plockade kontinuerligt placeringar genom hela stafetten och slutade på en utmärkt 142a plats. Guldstjärna för mycket bra insatser kan ges till Åsa N (70), Mattias L (94), Olof B (89), Peter E (74) samt Kenneth J (92), men även i örigt var det många utmärkta insatser. Detta måste vara den bästa placering för klubbens tredjelag genom åren. Rätta mig gärna om jag har fel. Tredjelaget var dessutom närmast klubbens målsättning om att vara bästa 1a, 2a, 3e-lag osv. genom en andra plats i tredjelagens tävling. Det var med rätta som alla i tredjelaget fick rungande applåder då bussen rullade in i Uppsala…

Nu ser jag fram till nästa års 25-manna vid Riksten, gamla F18 i Botkyrka kommun, då förstalagets uppåtgående trend ska fortsätta. Kanske får vi även se ett fjärde Linnélag på startlinjen?

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=1769

Artikeln har visats 4267 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut