OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
28 oktober 2007 (Av Ulrik Imberg)
Tvåa på Smålandskavlen!
Linnés damlag kom 2:a på Smålandskavlen: Lina, Sofie, Sara och Becka!
Linnés damlag kom 2:a på Smålandskavlen: Lina, Sofie, Sara och Becka! (Foto: Lars Magnusson)

Vilket underbart sätt våra damseniorer avslutar orienteringsåret på! I utkanten av Oskarshamn, i en ljuvlig småländsk kustterräng ser våra damer till att springa hem segern i Sverigeligan genom en oerhört imponerande andraplats i årets sista stora stafett, Smålandskavlen.
Laget fick en smakstart genom ett mycket säkert nattlopp av Rebecka på förstasträckan. En sjätteplats bara lite drygt tre minuter efter en storlöpare som Heli Jukola i Rastikarhut, som var sträckbäst, det är bra det! Becka verkade mycket lugn och kall innan start och sprang loppet med en lampa som redan varit ute ett varv i skogen. Kanske hade hon också ett och annat tips med sig i baggaget från någon riktig natträv, vad vet jag? Riktigt bra gick det i alla fall. Med Skogsfalken och Tuna två respektive en minut före skulle det bli en spännande fortsättning under morgondagen.

För de som såg Sara kvällen innan, liggandes ned på arenans gräs med rejält ont i magen så kändes det inte bara spännande utan också oroande och bekymmersamt på morgonen. Hur är det med Sara? frågade man. Och fick till svar från lagkompisarna att ”Det är klart bättre. Vi har fått i henne Alvedon.” Och då kände man sig ju genast helt lugn igen (obs ironi). Sara sprang dock fantastisk bra och inte bara höll sjätteplatsen, utan var med in i en klunga med kontakt upp till tredjeplatsen. Riina Kuuselo för Tampereen Pyrintö och Anna Mårsell för Stora Tuna var drygt tre minuter före, men de hade behövt mer skulle det visa sig.

För nu skickade Sara ut Sofie i ett så kallat ”Sofieläge”. Det finns ingen annan löpare man hellre skickar ut i ett sådant läge än Sofie Johansson i OK Linné. När det gäller att jaga ifatt konkurrenterna i täten från en position en liten bit ned i fältet så är Sofie suverän. Sträckbäst, en sekund från att växla i täten! Ja, vad ska man säga? ”Hade max kunnat gå 30 sekunder snabbare.” sa Sofie efter målgång.

Sistasträckan blev spännande värre. Ett tag var Stora Tuna med Lena Eliasson i fatt och förbi, men vid en senare radio så rapporterades Lina Bäckström OK Linné i täten tillsammans med Lidingös danska Signe Soes. Ledningen i skogen växlade sedan fram och tillbaka mellan Lina och Signe, men vid sista radion hade Lidingötjejen fått en liten lucka på upp emot minuten. I mål blev det till slut 55 sekunder upp till Lidingö och 29 sekunder ner till Tuna som jagade hårt på slutet. Linas lopp var mycket säkert och bra, men idag var Lidingös danska lite starkare. Vi gratulerar Lidingö till segern och gläds åt en mycket fin andraplats!

Slutligen skall det sägas att våra damer gör en fantastisk säsongsavslutning som dessutom resulterar i att Linné säkrar segern i Sverigeligan, stafettligan där Sveriges bästa stafettklubb till slut står som segrare. Damerna springer i heta lägen genom hela stafetten, samlar på sig erfarenheter och får känna att de hänger med, kan springa ifatt och ifrån. De litar på sig själva och går in och tar sina skärmar när de ser andra snurra på sträckorna. Härligt! Ljuvligt! Och vilken bredd vi har på damsidan! Det här inspirerar! Nu siktar vi vidare mot nästa år med 10-mila i Uppland!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2159

Artikeln har visats 5005 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
14 mars (Av Åsa Hedin)
Inbjudan SOL-lägret
Nu är anmälan till SOL-lägret och Team extreme v 25 och SOL-camp friluftsliv v 33 öppen.
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...
3 mars (Av Stina Åberg)
Nybörjarkurser i orientering för ungdomar
Varje vår arrangerar vi nybörjarkurserna Skogslek och Skogsrally.
Läs mer...
2 mars (Av Helena Grennberg)
Dags för registerkontroll 2024
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott...
Läs mer...
9 februari (Av Åsa Hedin)
UPPDATERAD: Tävlingshelg i Skåne under påsken
Uppdaterad med rese- och boende-PM Swedish league och stafettligan.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut