OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
16 maj 2010 (Av Sara Bengtsson)
Regnig helg i rallymetropolen Arvika

(Foto: Jan Troeng)

Den femte och sjätte respektive fjärde och femte deltävlingen i Elitserien och Silva Juniorcup avgjordes under helgen i natursköna Gunnarskog, norr om Arvika. Löparnas tekniska och framförallt fysiska förmåga ställdes på hårda prov, samtidigt som solen och värmen valde de mer nordliga delarna av vårt land.
Ett stort antal Linnélöpare valde att spendera denna Kristi himmelsfärds helg mitt i de djupa Värmländska skogarna där en långdistans följt av en medeldistans stod på programmet. Efter en god natts sömn och fin hotellfrukost (där dock gröten saknades) mitt i Arvika centrum gick sedan färden norr ut. Redan under promenaden från parkeringen insåg man att helgens äventyr skulle bli av det mer kuperade slaget. Mången var den extratröja som avlägsnades innan den något ojämna grusgropen som agerade tävlingscentrum nåddes. Som tur var hade någon vänlig själ haft huvudet på skaft och tagit med tältet, och dessutom varit förutseende nog att sätta upp det dagen innan, tack!

Också vägen till start bjöd på relativt höga kullar, i alla fall för oss plattlänningar, och skogen började mer och mer likna dalaterräng. Samtliga elitklasser hade en rejäl långsträcka till den andra kontrollen, och vägvalen diskuterades flitigt efteråt. Terrängen i övrigt var fin och öppen, blandat med partier där grönskan var tätare och stenarna fler. Resultaten för dagen var något blandade för Linnés löpare, där Hanna A-M stod för den starkaste insatsen i D18E-klassen. Hanna blev 4a, distanserad med 4.56 av den överlägsna segrarinnan Tove Alexandersson, Stora Tuna. Även Anna L fick springa juniorcupen, men hade inte sin bästa dag i skogen. I H18E var Mandus en något besviken 13e man, eftersom alltför många bommar förstört dagen. I den äldsta juniorklassen stod Albin för en stabil 7e plats, medan Rassmus och Simon fick nöja sig med lite blygsammare placeringar.

Segrarna i seniorelitklassen togs av favoriten Helena Jansson, IF Hagen, och comebackande Martin Johansson, IFK Mora. Linnés damer stod inte för några framskjutna placeringar, där Sofie var bäst med en 14e plats. Iveta och Inga hade återigen en sekundstrid, som denna gång vanns av Iveta. På Sprint-SM under torsdagen var resultatet det omvända. Herrarna skördade något större framgångar, och Mattias stod för en stark insats då han blev 8a i den hårda konkurrensen, 4.14 efter Martin. Sen följde Henrik på en 14e plats, Mats 15e, Jan 21a och Tomas 23e. Av E2- och E3-löparna gjorde de flesta stabila insatser, bäst Liutas 12a i E3.

Eftermiddagen och kvällen bjöd sedan på en försmak av sommaren med sol, värme och raggarbilar. Dock upptogs det största intresset av GPS-trackingen där en del förklaring gavs till dagens insatser.
Om lördagskvällen hade sått en gnutta hopp om bättre väder grusades de ganska snabbt av söndagsmorgonens spöregn.

Däremot spelade då de något blöta kläderna från dagen innan mindre roll. Medeldistansen bjöd på mestadels öppen och fin terräng, men där man var tvungen att hålla ordentligt i kompassen för att inte tappa riktningen ner på slänterna. Dagen bjöd på flera framgångsrika resultat, speciellt i den täta H20E-klassen där Albin tog segern endast 3 sekunder före gårdagens segrare Anton Sjökvist, Stora Tuna. Rassmus var inte heller långt ifrån och placerade sig som 3a, slagen med 12 sekunder. Stabila insatser grabbar! I de yngre juniorklasserna var Anna mycket nöjd med sin insats och placerade sig som 36a. Mandus och Hanna hade lite för mycket bommar på kontot för mer framskjutna placeringar. H18E-klassen ströks dessutom efter strul med en stämplingsenhet.

I herrseniorklassen stod Linnélöparna för en mycket god laginsats där Mats, som var nöjd med sin insats, placerade sig allra bäst som 9a, slagen med 1.48 av dagens segrare Emil Wingstedt, Halden SK. Sedan radade sig resten av gänget upp sig: Tomas 15, Mattias 17, Jan 19 och Henrik 20. Undrar vilken klubb som slår det? Liutas stod återigen för en bra insats i E3 och slutade 3a, medan Jörgen med sin 28e plats var den enda fullföljande av Linnés löpare i E2.

Bland damseniorerna var Linnea Gustafsson, OK Hällen, snabbast. Stabila men inte så mycket mer, går det att sammanfatta Linnédamernas insatser som. Iveta, som var nöjd med att ha bemästrat den svåra svenska terrängen. fick till det bäst med en 23e plats. Framgångarna stod istället Elisa för som blev 2a i E2-klassen, slagen med endast 20 sekunder. Det betyder fina elitseriepoäng och E1 nästa tävling!

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att helgen bjöd på fina och utslagsgivande tävlingar, samt att sommaren verkar dröja ytterligare några dagar.

För fullständiga resultat: se arrangörens hemsida.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2885

Artikeln har visats 1128 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...

Mer aktuell information

mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut