OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
21 september 2011 (Av Albin Ridefelt)
Ett brons på Stafett-SM
Linnés herrseniorer blev trea på SM-stafetten 2011.
Linnés herrseniorer blev trea på SM-stafetten 2011. (Foto: Peter Ridefelt)

I söndags avgjordes Stafett-SM utanför Vänersborg. Linné ställde som vanligt upp med starka lag i samtliga klasser och vi lyckades kamma hem några riktigt fina placeringar – herrseniorerna blev trea och herrjuniorerna femma.
Det hela var ett prydligt arrangemang, publikvänligt med varvning för samtliga och ett bra väder med tanke på hur det myckna regnandet senaste tiden i Västsverige. Terrängen var relativt flack, och liknande till mångt och mycket de skogar vi har här hemma kring Uppsala. Hur gick då själva tävlingen?

Vi börjar med damjunisarna. Silvermedaljören från medeldistansen Hanna Axelsson Meyerson fick här förtroende att springa startsträckan. Tyvärr stukade Hanna foten en bit in på banan - tråkigt, men det är sånt som händer. Hanna kämpade sig i alla fall runt, varpå Anna Linde och Klara Alm fick föra laget vidare mot mål – laget slutade till sist på 41:a plats, ett antal minuter efter SNO som vann.

Bland damseniorerna var det Inga, som skyndat sig ner från en fjärdeplacering på Stockholm Halvmaraton dagen innan, som inledde för förstalaget. Inga sprang riktigt bra och växlade som 8a, precis före andralagets Samantha Saeger som börjar hitta allt bättre i de svenska skogarna. För lag 1 tog Rasa nu över och sprang stabilt – hon skickade ut Kristina Roberto på sistasträckan på åttonde plats. Kristina tappade något och Linné 1 blev till slut 14e, vann gjorde Lidingö.

På herrsidan var juniorerna ett av favoritlagen. Segern i genrepet på stafett-DM för några helger sedan gjorde inte förhoppningarna mindre. Niklas Aldén som just återhämtad sig från förkylning gjorde tyvärr några misstag i början på startsträckan, men höll ändå ihop det hela bra. Mandus Ridefelt skickades ut i skogen och gjorde ett mycket bra lopp, han plockade många placeringar innan han växlade till broder Albin som tolva. Albin sprang också bra med bästa sträcktid och förde in laget knappt fem minuter efter segrarna Stora Tuna på en fin femteplats.

Sist men inte minst kommer vi till herrseniorerna. Här fick helgens herrseniorkung Josef Nordlund i storform förtroendet att ta över förkylde Rassmus plats i förstalaget. Inledde här gjorde i alla fall Oskar Sjöberg. Oskar som under sin fostran i Täby sprungit många förstasträckor gjorde ingen besviken och växlade ut Josef som 8a. Josef sprang även han mycket bra och plockade en placering innan han skickade ut den pånyttfödde Mats Troeng på sistasträckan. Mats gjorde en storstilad insats i det stenhårda motståndet och lyckades trots lång gaffel (?) på slutet föra in laget som trea, endast 30s efter segrande Rehns BK. Noterbart är också att Henrik Löfås sprang mycket imponerande på sistasträckan för andralaget och var näst snabbast!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3189

Artikeln har visats 3765 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut