OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 juni 2012 (Av Henrik Boström)
Sommarkrönika - det går bra nu
Detta är min andra krönika och den tredje för året. Ambitionen från styrelsen är att skriva en krönika sådär var sjätte vecka. Krönikorna är tänkta att sammanfatta det som hänt, reflektera över framtiden och att staka ut densamme.
Linné har gjort en stark vårsäsong, både i skogen och som organisation. En stor förändringen står ungdomssektionen för som satt en verksamhetsplan och har byggt en ny, större, organisation. Idag är det 35 ledare som drar sitt strå till stacken. Fantastiskt! Här är det ungdomssektionens ansvarige Per Andersson som lett arbetet. Mycket bra.

Det ger också resultat i skogen. Den årligen återkommande ungdomsserietävlingen U-ringen arrangerades under maj månad. Omkring 160 ungdomar startade på varje etapp. Linné stod för hela 110 av dessa. Mycket kul!

Ett annat positivt ungdomsinslag så här på sommaren är SOLägret som startade idag. Hela 36 barn deltar och vi har nio ledare på plats. Stort tack till Hanna Axelsson-Meyerson och Lovisa Nilsson som är huvudansvariga. Att bygga vårt varumärke på det här sättet och att sprida vår fina sport i den här formen är helt rätt. Lägret vänder sig till barn i 8-12 årsåldern som gillar utmaningar, äventyr och har spring i benen. En perfekt sommaraktivitet!

Stora barndagen – en succé
På temat ungdomar och barn vill jag passa på att nämnda Stora barndagen. Här är det hittaut.nu och Tomas Stenström som fått fart på kringaktiviteter. Aktiviteter av detta slag är mycket viktiga för oss. Dels bygger vi vårt varumärke och dels sprider vi orienteringssporten på ett trevligt sätt. Läs mer om denna lyckade dag.


Lena & Ulrika vid starten (Foto: Tomas Stenström)Sveriges bästa klubb på seniorsidan
Även seniorerna tuffar på. På herrsidan släppte vi titeln bäst i Sverige i fjol till SNO, men med hedern i behåll. I år tog vi tillbaka den på 10MILA. Alltid ett riktmärke att vara bäst i Sverige, men vår ambition är förstås att vara kort och gott bäst. Jukola är nära nu.


10mila 2012 herrarna fyra (Foto: Peter Ridefelt)På damsidan gjorde vi ett rejält ryck i år. Sällan har Linné haft sådant drag på damsidan. Förstalaget slutade fyra på 10MILA och andralaget kom på 15:e plats. Grymt! Med Annika på sista på Venla kan vad som helst hända. Spännande!

Klubbens främsta löpare Annika Billstam representerade Sverige på EM i maj. Det blev ingen fullträff. Men nog är det starkt att placera sig topp fem i världseliten (som ett EM i orientering innebär). Annika laddar nu för VM i Lausanne Schweiz. En månad kvar. Hon springer där sprint, medel och lång. Stafettlaget tas ut på plats. Vi önskar henne stort lycka till och håller alla tummar.

Ekonomisk styrning har gett resultat
Organisatoriskt har vi snäppt upp oss sedan årsmötet i februari. Förra gången jag skrev pratade jag om ett fokus på ekonomisk styrning. Det är nu infört på styrelsenivån. Kvar är att låta det arbetet som gjorts där sippra ut och förankras i hela organisationen. Det kommer ta hela sommaren innan system och processer är på plats, men någon gång under hösten är vi uppe och snurrar helt och hållet. Utan att ropa hej så kan jag förmedla att det går bra. Riktigt bra. Om vi inte missat ett stort svart hål (mycket osannolikt, men en ny modell kan ha barnsjukdomar) så pekar prognosen på att att vi går långt över budget resultatmässigt i år. Det känns bra inför 2013. Samtidigt var det också helt nödvändigt. Här riktar styrelsen ett stort tack till Mika Numminen som drivit arbetet under våren.

Fokus i styrelsen under hösten blir att finslipa verksamhetsplanen för 2013, sätta en vision och att stärka vårt varumärke. För den senare punkten har en ny marknadsgrupp formats. Vi är mycket nöjda att det är just Jan Troeng som tagit rodret i det arbetet. Linné har en marknadschef för första gången.

Hittaut.nu
Om vi ska summera en vårsäsong måste hittaut.nu nämnas. Ett projekt som växt och växt de tre åren sedan starten. På knappt en och en halv månad har det tagits nästan 75 000 checkpoint av Uppsalaborna. Det är över 1500 (!) checkpoints om dagen! Galet. Och inte så konstigt att det har talats om ”köer ute i skog och mark”. Här vill vi återigen rikta ett stort tack till Tomas Stenström som verkligen satt fart på hittaut.nu. Passar även på att tacka Simon Eklöv för hans enorma jobb i projektet. Stort tack!Jukola/Venla och klubbkvällen avslutar vårsäsongen
Nu väntar två större aktiviteter innan sommaren är över oss. Först är det Jukola/Venla till helgen och på tisdag är det klubbkväll. Missa inte det!

Som jag förstår det går det att se Webb-TV med svensk speaker från Jukola/Venla här: http://arenan.yle.fi/tv/suora. Sändningarna pågår lördag kl. 13.40 – 21.00, Venla, och lördag kl. 22.20 – söndag kl. 13.00, Jukola. På söndag är det ett sammandrag från båda stafetterna kl. 16.00-18.00. Totalt sett 24 h med orientering i finsk TV. Inte illa.

Klubbkvällen kommer att bjuda på sprint-KM (glöm inte att anmäla dig), medlemsmöte och gemensam grillning efteråt. Vi ska även passa på att fira den gångna våren. Kanske får vi även tillfälle att presentera en övergång och ett nytt samarbetsavtal, modell större. Varmt välkomna!

OK Linnés framgångsrecept
Alternativet.nu skrev en artikel om OK Linné här nyligen. Läs mer om OK Linnés framgångsrecept. Artikeln ger om inte annat en historielektion för den nye medlemmen.

Till sist. Tack för en fantastisk vårsäsong! Nu laddar vi, kanske med några trevliga sommartävlingar, inför hösten. Till eliten säger jag – gör nu det ni är uttagna för och tränat för på lördag och söndag. Det kommer att räcka mycket långt!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=3359

Artikeln har visats 1857 gånger

23 maj (Av Ane Timenes Laugen)
Information om GDPR
Från 25 maj 2018 gäller nya regler om hanteringen av personuppgifter.
Läs mer...
22 maj (Av Martin Fredholm)
Testa PreO
I samband med PreO-tävlingen som Linné arrangerar den 3/6 så är alla Linnémedlemmar välkomna att gratis testa PreO.
Läs mer...
22 maj (Av Johan Hamelius)
Jukola/Venla-test 2018
Resultat från Jukola/Venla-testet.
Läs mer...
18 maj (Av Stina Åberg)
Ungdomens 10mila
Ungdomens 10mila är en stafett bara för ungdomar! I år går tävlingen i närheten av Götene, fredag-lördag 3-4 augusti.
Läs mer...
8 maj (Av Martin Fredholm)
Funktionärer PreO
Söndagen den 3 juni arrangerar Linné en tävling i PreO. För ett lyckat arrangemang behövs naturligtvis funktionärer.
Läs mer...
8 maj (Av Åsa Hedin)
Klubbresa till Ösa-träffen 1-3 juni
USEK bjuder in alla klubbens medlemmar att hänga med på tävlingsresa upp till Edsbyn första helgen i juni.
Läs mer...
2 maj (Av Anders Boström)
Ekebyloppet
Vad gör du på nationaldagen?
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut