OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 maj 2013 (Av Josef Nordlund)
Hilda tvåa på tuff långdistans
Den andra dagen i Kilsbergen för Silva League-löparna blev en tuff utmaning för många. Hilda visade styrka och slutade på andra plats i D20E.

De flesta var inställda på att söndagens långdistans vid Lockhyttan skulle bli en jobbig och slitsam historia. Det visade sig stämma, inte minst för H21E-löparna där hela 14 löpare (22 %) inte klarade av att genomföra den drygt 14 km långa banan.

Ett av glädjeämnena för Linné denna dag var Hilda som lyckades springa till sig en andraplats efter segrande Lisa Risby. Hilda har sprungit väldigt bra i vår och är, precis som Niklas, en het kandidat till junior-VM-truppen som skall tas ut till sommaren.

Niklas hade inte en fullt lika lyckad dag efter en större bom på en grönområdeskontroll. Han blev efter det passerad av en för dagen fysiskt starkare Emil Svensk som blev klar segrare i H20E.

I D21E slutade Annika 4:a utan några större missar. Annika berättar dock efter loppet att hon inte haft samma flyt som hon kände under stora delar av lördagens medeldistans. Kroppen verkar dock fungera bra efter den skada som gjorde att hon tvingades avstå tävlingarna i Tibro i slutet av april.

Det var fler som gjorde bra lopp i D21E och hela sex stycken Linnélöpare lyckades ta Silva League-poäng. Rasa slutade på 10:a endast 42 sek från 7:e platsen, Inga slutade 18:e, Lina 21:a, Cat 26:a, Rebecka O 27:a och Elin K 29:a.

På den tuffa H21E banan som skördade många offer blev det inte några riktiga topplaceringar för Linné. Albin blev 15:e efter ett stabilt genomförande utan den absoluta toppfarten, Josef blev 25:a, Oskar sprang bitvis fort men missade en del och blev väldigt trött på slutet, vilket resulterade i en 31:a plats.

Undertecknads bästa upplevelse under loppet, bortsett från den underbara bitvis fjällika terrängen, var en stor skål med lösviktsgodis som stod vid en av bokontrollerna :)

I underklasserna kvalificerade sig både Sam och Lisa R till att få springa huvudklass på medeldistansen i Sundsvall nästa helg. Det genom att komma 3:a respektive 5:a.

Ett väldigt bra arrangemang, grymt bra ledare och en härlig stämning gör att man går ur helgen med en positiv känsla och längtar till nästa då det bjuds på norrländsk terräng utanför Sundsvall. Kan bli kul!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3581

Artikeln har visats 1263 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut