OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
25 juli 2013 (Av Peter Ridefelt)
Annika kvar som trea inför O-ringens avslutning
Annika Billstam gjorde ett bra lopp vid fjärde etappen, trea för dagen, och kvar på tredje plats i sammandraget.
Spurtduell på etapp 4, Annika strax före Thierry
Spurtduell på etapp 4, Annika strax före Thierry (Foto: Peter Ridefelt)
-En minuts bom har jag lagt, sa Annika efteråt. Men jag är nöjd med mitt lopp idag. Särskilt som det gick dåligt igår, men både bommar och en ork som tröt i värmen på de långa banorna.

I dam- och herrseniorernas elitklasser hände inte så mycket under fjärde etappens medeldistans. Världseliten är så pass säkra att när löptiden ligger strax över halvtimmen blir bommarna och omkastningarna i resultatlistan relativt begränsade. Topp tre i damernas total var också topp tre på etappen, som vann av Simone Niggli före Tove Alexandersson. Ungefär samma löpare tog också tätpositionerna på VM nyligen. Nu väntar en mer oviss jaktstart där kvinna mot kvinna kampen tillkommer för Annika, främst för att
kunna behålla tredjeplatsen i slutresultatet.

Bakom Annika var Emily Kemp och Rasa Ptasekaite snabbast av Linnés damer på plasterna 12 och 20. Emily och Rasa ligger på platserna 18 och 20 i sammandraget. Dock är Rasas start på sista etappen i fara då en gammal muskelbristning i vaden åter gjorde sig påmind.

I herrklassen triumferade åter suveränen Thierry Guergiou. Oskar Sjöberg, som inte satsar på sammandraget, och Rassmus Andersson var bästa Linné-herrar på torsdagen på plats 17 och 23. Jan Troeng och Albin Ridefelt ligger bäst i sammandraget på platserna 15 och 18 inför jaktstarten.

Niklas Aldén höll sin tredjeplats i sammandraget efter en åttonde plats på fjärde etappen.
-Jag är jättenöjd med mitt lopp, jag har gått prickfritt och rakt på hela banan. Det var ganska lätta kontroller idag. Imorgon fokuserar jag på att göra mitt eget lopp i jaktstarten utan att titta för mycket på konkurrenter som ligger före och efter. Jens Wängdahl, Nyköping som vann etapp 1 och 2 i H20e bjöd in sina konkurrenter med ett riktigt dåligt lopp på etapp 3, men idag var Jens åter vinnare och går ut 5.10 min före Niklas.

Niklas pressar sig förbi Roslagens Caroline Löchting Thunberg (Foto: Peter Ridefelt)

Hilda Forsgren i D20E gjorde ett hyggligt lopp, placering tolva och hon ligger därmed kvar på tredje plats i sammandraget.

Olle Grywenz gjorde veckans bästa insats i ungdomarnas huvudklasser då han slutade tvås på etapp 4, bara en sekunder efter segaren Ludvig Ek, Nyköping. Olle ligger tolva totalt.

Olle Grywenz, etapptvåa i H14 (Foto: Peter Ridefelt)

I preo-elit vann Martin Fredholm etapp 1, sen har det gått lite sämre med placeringarna 30-9-5. Martin parkerar nu på plats fem efter fyra dagars tävlande.

Tre av Linnés elitlöpare går ut som trea på sista etappen, men störst chans till totalseger finns nog ändå i D21lång där säkra Rebecka Lindberg efter en väldigt jämn vecka har nästan sex minuters försprång till Linn Bränneby, Kolmården i jaktstarten.

Johanna Ragvald (Foto: Peter Ridefelt)

Anders Boström, H40, placering elva i totalen (Foto: Peter Ridefelt)

Länka till den här artikeln med

Artikeln har visats 2096 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar