OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 september 2013 (Av Peter Ridefelt)
UNT-cupfinal vid Lännasprinten
Linnés Johannesörter: Tuve Möller, Anton Eriksson, Filip Hallböök, Daniel Carlson Bjernald, Gustav Nyholm, Johannes Ridefelt, Olle Nilsson (Foto: Peter Ridefelt)

Linnes Johannesörter tog bronsplatsen när UNT-cupsfinalen avgjordes på lördagen.
Linné hade tre ungdomslag med i A-finalen på årets upplaga av UNT-cupen. Med gemensam start för alla löpare och banlängder anpassade för liknande löptid för de olika åldrarna hade alla lag på startlinjen samma chans i finalen. Laget "går i mål" när femte löparen av de sju i respektive lag når målet.

Olle Nilsson visade vägen för Johannesörterna genom att vara snabbast ut från startåkern.

Olle Nilsson leder startfältet i UNT-cupfinalen (Foto: Peter Ridefelt)

Först i mål av alla var Vallentunakille, men som nummer två av alla finallöpare kom Linnés Vitsippors Simon Bernet Wahlnäs. Vitsipporna kom till slut fyra, och består av ett gäng på sju killar i H10 och H12. Simons lagkompisar var Karl Grywenz, Emil Boström, Arvid Roos, Lukas Aarnio, Elliot Angelsiöö, Pelle Nilsson.

Simon Bernet Wahlnäs i Linnés vitsippor (Foto: Peter Ridefelt)

Terminathors från Thor vann UNT-cupen, men Linnés Johannesörter som består av H15-16-gänget kämpade sig in på tredje plats, och fick kliva upp på prispallen och ta emot bronsmedaljer av prisutdelarna Annika Billstam och Thierry Geuorgiou. Dessförinnan hade Annika och Thierry få sätta sina autografer på diplom, kartor, armar m m på ungdomar i en lång kö.

Lagresultat UNT-cupens A-final

Annika vann D21 klassen före Elisa Elstner. Thierry tog hem H21 med Albin Ridefelt och Jan Troeng närmast bakom.