OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
28 september 2013 (Av Peter Ridefelt)
Brons till Albin och Niklas
Albin Ridefelt i H21 och Niklas Aldén i H20 tog brons när medel-SM-finalerna avgjordes utanför Kungsbacka på lördagen.
Topptrion i H21, Oleksandr Kratov, Gustav Bergman, Albin Ridefelt
Topptrion i H21, Oleksandr Kratov, Gustav Bergman, Albin Ridefelt (Foto: Peter Ridefelt)
- Första delen av banan gick utan problem, sade Albin efter målgång. Men när jag hörde vid varvningen att jag hade bästa tid så blev det ett par mindre misstag på 20-30 sekunder när jag körde på för fullt på slutkontrollerna. Albins små missar betydde dock inte så mycket för slutplaceringen. Det fattades 58 sekunder upp till Oleksandr Kratov som vann före Gustav Bergman.

Oskar Sjöberg blev åtta i H21.
-Jag gick kanske lite för defensivt i början, och hade problem med att avväga tempot, men jag har inte gjort några misstag tekniskt. Jag var lite ovan vid det sugande underlaget. Idag fick man lyfta benen betydligt mer än i markerna i Schweiz där jag håller till i vardagslag, sade Oskar.

Niklas Aldén har ett silver från sprintdistansen i våras, och ett guld på långdistans från förra helgen. Nu avslutade Niklas denna fina SM-svit med att ta brons på medeldistans.
-Jag kan ha bommat, men det är inget jag minns nu, sa en nöjd Niklas, när hann fick intervjumikrofonen under näsan direkt efter målgång. Men även när Niklas hunnit pusta ut var han nöjd med sitt lopp, särskilt med tanke på många bommar under kvalloppet.
-Möjligen var tempot för lågt i början, sa Niklas. Detta kan stämma, då Niklas låg längre ner i resultaten vid radiokontrollen.

Niklas mot brons (Foto: Peter Ridefelt)

Annika Billstam blev fyra i D21.
-Jag hade en plan att ta det lugnt i början, sa Billan. Men det var svårt att hitta flytet. Jag fick stanna på några ställen, och gjorde en bom efter varningen. Tove Alexandersson vann klart, men Billan var nära medalj, endast fyra sekunder skiljde upp till Helena Karlsson på bronsplats.

Annika Billstam varvar (Foto: Peter Ridefelt)

I D20 hade Amanda Thellsén ett bra lopp på gång, hennes tid i mål hade givit en sjunde plats, men tyvärr missade Amanda att stämpla vid varningskontrollen. Ross Smith och övriga i den entusiastiska Linnéklacken borde få dagens Fair Play-pris då ingen ropade på Amanda, utan bara tittade på varandra och sa oops…

Amanda får chans till revansch imorgon i stafetten, där damjuniorerna har ett taggat lag på gång. Hilda Forsgren och Fredrika von Essen vann båda sina B-finaler i D20 resp. D18.
-Kvalet blev stressigt, när jag gjorde en liten bom i början blev jag lite nervös sa Fredrika, och då bommade jag ännu mer. Segern nu ger en bra känsla inför stafetten.

Imorgon avslutas SM-året med stafett och damjuniorerna får sällskap av åtta andra laddade Linné-lag med medaljambitioner.

Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar