OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 september 2013 (Av Peter Ridefelt)
Guld och brons i stafett-SM
För er som vill suga lite mer på söndagens karamell från Kungälvsskogarna kommer här ett lite mer utförligt reportage från stafett-SM.
Rassmus, Albin, Oskar
Rassmus, Albin, Oskar (Foto: Peter Ridefelt)
Herrseniorer
Det var Linnés herrar från start till mål i H21-stafetten. Rassmus Andersson gjorde en lite krok i början på sträcka 1, och passerade första radion 1:22 min efter täten. Men Rassmus slet sen hårt i de tunga uppförsbackarna i den starkt kuperade terrängen som bjöds på banornas första del. Rassmus kom ikapp täten och sprang sen bitar av sträckan ensam, andra delar först i en allt mindre grupp tätlöpare, beroende på hur gafflingarna föll ut. Till växling var Rassmus 7 sek före Karl Walheim, Ärla.

Andra sträckans Albin Ridefelt gick ut lugnt, och var med en trio första kontrollerna. På gafflingen efter andra kontrollen delades gruppen, och sen har inga konkurrenter sett skymten av Linné-dräkten. Resten av loppet ökade marginalerna stadigt, och Albin var 2:41 min före övriga till växling.

-Jag har försökt fokusera på mitt lopp och inte tänka på att jag vi låg först, sa Oskar Sjöberg på tredjesträckan. Det har varit en hård kamp att hela tiden slå bort tankarna på vår ledning.
Oskar lyckades mycket bra med denna stora mentala utmaning. Som mest var det 4:24 min till konkurrenterna. I mål skiljde 3:48 min till silvermedaljörerna Göteborg-Majornas Ola Martner. Den nya generationen herrlöpare i Linné kunde defilera in i mål och ge Linnes klubbens tredje herrguld på sex år. Men ingen av dagens hjältar var med 2007 (Johan Höij, Mats Troeng, Mattias Millinger, Jan Troeng) eller 2010 (Henrik Löfås, Mats Troeng, Mattias Millinger) då de förra herrgulden togs. Albin och Rassmus vann dock SM-guld i juniorstafetten 2010 tillsammans med Mandus Ridefelt. Linnes andralag kom in som trettonde med David Lingfors, Josef Nordlund och Jan Troeng i laget.




Rassmus Andersson, Albin Ridefelt, Oskar Sjöberg. Guld H21 SM-stafett 2013. (Foto: Peter Ridefelt)




Damseniorer
Damstafetten slutade med placeringarna 4-11-13-30 för Linnés fyra lag. Inledningen var stark med Lina Bäckströ, som trea på startsträckan, och Inga Kazlauskaite strax bakom på femte plats.
Elisa Elstner höll placeringen och skickade ut Annika Billstam 2:17 min efter täten. Men en miss i början gjorde att guldmöjligheterna försvann. I stället fick Annika en spurtstrid om bronset där Hällens Johanna Öberg drog det längsta strået. Linné lag 2 slutade 11, där sprang Rebecka Lindberg och Lisa Carlsson slutsträckorna. I tredjelaget på trettonde plats sprang Sofie Johannson, Lovisa Larsson och Rebecka Olsson.
Damstafettens prisutdelning genomfördes sent på eftermiddagen då silverlaget Göteborg-Majorna protesterade mot segrarna Stora Tuna och en eventuell passage genom tomtmark av Tove Alexandersson. Protesten avslogs.




Inga Kazlauskaite, Elisa Elstner, Annika Billstam, fyra i stafett-SM 2013 (Foto: Peter Ridefelt)




Juniorer
Linnes damjuniorer fortsatte den bra känslan efter fina insatser i lördagens medel-finaler. Amanda Thellsén tappade en del på långsträckan i början på loppet, men sprang sen bra och kom in som tolva. Jonna Jungåker, Korsnäs mycket duktiga 15-åring hade gått loss med nästan tre minuter, men det bekymrade inte medaljaspiranterna då Korsnäs inte tillhör favoriterna över tre sträckor.
Fredrika von Essen gjorde en kanonsträcka på andra, plockade upp till plats tre, endast 1:31 min efter täten.
Hilda Forsgren hade bra flyt på sin slutsträcka, och var ikapp silverlaget Falköping med Sara Hagström. En liten bom gjorde dock att det istället blev en hård duell för Spurt-Hilda om bronset, en kamp som Hilda vann mot fyrorna Eksjös Josefine Klintberg. Hilda har tidigare i sommar också få slita hårt i spurtduellen på O-ringen om tredjeplatsen i D20E. Den gången besegrades Agnes Leo, Bredaryd. Sommaren JVM-brons i stafett var dock lugnare för Hilda som då fick ta sig an mellansträckan.

Linnés herrjuniorerna försvann redan på sträcka 1, Johannes Ridefelt stämplade fel.




Hilda Forsgren, Fredrika von Essen, Amanda Thellsén. Brons i damjuniorstafetten 2013 (Foto: Peter Ridefelt)




unt.se
orientering.se om herrstafetten
orientering.se om juniorstafetterna
Eventor-resultat

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3708

Artikeln har visats 2599 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
14 mars (Av Åsa Hedin)
Inbjudan SOL-lägret
Nu är anmälan till SOL-lägret och Team extreme v 25 och SOL-camp friluftsliv v 33 öppen.
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...
3 mars (Av Stina Åberg)
Nybörjarkurser i orientering för ungdomar
Varje vår arrangerar vi nybörjarkurserna Skogslek och Skogsrally.
Läs mer...
2 mars (Av Helena Grennberg)
Dags för registerkontroll 2024
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott...
Läs mer...
9 februari (Av Åsa Hedin)
UPPDATERAD: Tävlingshelg i Skåne under påsken
Uppdaterad med rese- och boende-PM Swedish league och stafettligan.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut