OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 april 2014 (Av Peter Ridefelt)
Cat tog brons och Oskar blev sjua på lång-EM
Svetlana Mironova, Judith Wyder och Linnés bronsmedaljör Cat Taylor, lång-EM
Svetlana Mironova, Judith Wyder och Linnés bronsmedaljör Cat Taylor, lång-EM (Foto: Peter Ridefelt)

Cat Taylor tog en bronsplats då EM:s långdistans avgjordes utanför Lissabon på tisdagen. Martin Fredholm tog lagsilver i PreO.
-Jag är nöjd med mitt lopp, och har inte gjort några misstag, sa en glad Cat när hon gick in som ledare. Men kanske kunde jag pressat mig lite hårdare i löpningen på några partier. Sen väntade en nervös väntan innan till slut endast sent startande ryskan Mironova och EM-drottningen schweiziskan Judith Wyder var de enda konkurrenter som kunde straffa Cat. Detta är Cats största framgång i skogen. Tidigare toppnotering var en tionde plats på långdistansen vid VM i Finland förra året.

Vår andra Linné-löpare i finalen, kanadensiskan Emily Kemp kom på plats 28. För svenskorna blev långdistansen en besvikelse, bäst blev Alva Olsson som tolva.

Oskar Sjöberg var också mycket nöjd med sitt lopp. Det var inte heller några problem med lårkakan från olyckan i sprintkvalet för Oskar, som inte heller hade några problem med skärmarna i skogen. Liksom på medeltävlingen var det en terräng med mycket löpbetonade banor och få utmaningar orienteringstekniskt. Segertiden 90.23 på herrbanans 20,3 km ger en kilometertid på 4.27.

Herrsegrare blev Daniel Hubmann som med gårdagens seger på medel visade vem som är EM-kung. Sveriges herrar som haft klent med framgångar på långdistans sista tio åren fick nu äntligen en medalj med Fredrik Johanssons brons.

Långdistansen drabbades av ännu en miss i den långa raden av små och stora arrangörsmisstag. Kvällen före publicerades långfinalbanorna i stället för medelbanorna av misstag på nätet. Detta ledde till att arrangören fick lägga nya banor och trycka nya kartor under natten. Internationella orienteringsförbundets ambition att sprida sporten genom att låta de mindre nationerna arrangera mästerskapstävlingar är i högsta grad lovvärd, men kanske måste omprövas när dessa helt enkelt inte klarar av ett arrangemang av den här komplexiteten.
Det är synd om arrangörerna som efter massor med timmars förberedelser nu hela tiden hamnar i en räcka av problem. Hur mycket av missarna som kan lastas på internationella förbundet och deras schweiziske tävlingskontrollant är oklart för oss utomstående. Men man kan i alla fall dra slutsatsen är det är ett systemfel när misstag och icke-optimala detaljer orsakar både små och i flera fall stora och allvarliga fel i arrangemanget. Det är också synd om löparna som satsat länge och förberett sig inför portugisisk terräng, och nu få ett undermåligt arrangemang.

Stafetten imorgon onsdag avslutar EM-veckan, och vi hoppas på en tävling utan oväntade arrangörsmisstag.

I precisionsorientering fanns Martin Fredholm med i det svenska lag som tog silver efter Finland i lagtävlingen. Michael Johansson och Stig Gerdtman ingick också i silverlaget. Individuellt hade Martin en sämre andradag och tappade från plats sju till en slutligt elfteplats i den individuella tävlingen.

orientering.se

unt.se

PreO silver i lagtävlingen

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3841

Artikeln har visats 2171 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...

Mer aktuell information

mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut