OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 april 2014 (Av Håkan Hellström)
Alla ska Med
Vilken rivstart det har blivit på säsongen 2014. Fullt med folk på både träningar och tävlingar. Om det har med den snöfattiga vintern att göra, att folk har kunnat träna ordentligt, ska jag låta vara osagt.
Tävlingssäsongen har precis börjat men vi har redan flera framskjutna placeringar med Cats brons på långdistans-EM och Annikas brons på natt-SM och seger i Silva League i Finspång som främsta resultat. Stort grattis!
Även i stafetterna som har sprungits har det blivit framskjutna placeringar. Jag tycker det är väldigt roligt att vi har en så bra elit samtidigt som vi har en så stor bredd. Vi har haft runt 130 startande på de två tävlingar som har sprungits i distriktet.
Själv blir jag väldigt inspirerad när jag ser hur bra våra elitlöpare springer. Det sporrar mig verkligen att försöka springa lite fortare. Svårt att förstå kanske för de som ser mig lufsa fram, halt och lytt. Men då ska ni veta att för mitt inre flyger jag fram med total koll även om jag förstår att det inte ser så ut i verkligheten.

Nu närmar sig Tiomila och med dessa framgångar väcker det vissa förhoppningar om framskjutna placeringar för våra lag. Det är spännande med alla stafetter. Jag brukar följa stafetterna via datorn till stor förtret för resten av familjen som inte förstår hur jag kan sitta med en tävling hela dagen eller, som för Tiomila, hela dagen och natten. Men det är väldigt spännande (för det mesta) och jag är säker på att det är många Linnémedlemmar som gör som jag.
Så ni som springer ska veta att vi är många som följer er och hoppas att det ska gå bra, inte bara för våra förstalag utan alla lag. Hoppas ni känner det stödet!

Jag är övertygad om att med de framgångar vi har resultatmässigt ökar vi också bredden. Det blir en positiv anda som genomsyrar hela verksamheten. Lättare att få folk att jobba, lättare att locka folk att börja springa eller att fortsätta springa.

Apropå arbete så har vi som klubb ett stort beting framför oss i år: att arrangera ett flertal olika tävlingar där naturligtvis sprint-SM och medel-SM är kronan på verket. Vi har höga mål och har lovat att arrangera tidernas bästa SM. Det är bra med höga mål, det gör att man är tvungen att vara på tårna hela tiden.
Vi kan se det som en stor breddaktivitet där väldigt många medlemmar kommer att vara engagerade, somliga mer och andra lite mindre, men alla kommer att vara lika viktiga för att tävlingarna ska bli bra. Jag är säker på att med positiv anda kommer vi att klara det väldigt bra. Som avslutning ryktas det redan om en stor bal som tack för hjälpen till alla funktionärer…

I år är det även dags för revansch och då tänker jag naturligtvis på 25-manna. I år ska vi verkligen bevisa att vi är världens bästa klubb både vad gäller bredd och elit. Målet är sju lag på startlinjen och samtidigt ska vi ta revansch. Internt vet vi redan att vi är världens bästa klubb, nu skall vi en gång för alla visa det även det externt! Bra med höga mål.

Jag läste i ett annat sammanhang tre ord som jag tycker passar väldigt bra in på vår verksamhet och klubbens visioner:

Alla ska Med

Motionär/Elit – Alla ska Med
Gammal/Ungdom – Alla ska Med
Promenad i skogen/Full fart i skogen – Alla ska Med
Närtävling/VM-tävling – Alla ska Med

Ingen ska känna att det inte finns plats i klubben, oberoende av vilken ambitionsnivå man har. Vi ska som klubb kunna erbjuda alla som vill vara med att delta utifrån sina förutsättningar. Alla ska Med.

Spring med ett leende, tänk på att du håller på med världens bästa idrott i världens bästa klubb. Spring och njut. Ha roligt!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3848

Artikeln har visats 2421 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut