OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
29 september 2014 (Av Per Andersson)
Tack, världens bästa klubb!
Nu kan vi som klubb verkligen sträcka på oss och känna oss väldigt nöjda och stolta över att ha genomfört två stora i det närmaste perfekta SM-arrangemang. Klubben som helhet har jobbat på oerhört bra och många individer har gjort en nästan ofattbart stor insats. Men så blev det bra också!
Resultatmässigt var det några få löpare som sprang snabbare än våra rödblå hjältinnor och hjältar men arrangemangsmässigt är vi oslagbara. Vi visste redan för ett år sedan att 2014 skulle bli ett tungt år med många stora arrangemang med två SM-tävlingar som kronan på verket. Diskussionerna gick heta om vad vi skulle orka med och vilka tävlingar som skulle prioriteras men vi bestämde oss för att vi kör, vi satsar hårt på alla arrangemang. Tack vare er, alla klubbmedlemmar, lyckades vi! Jag vet att vi har Raiden kvar, men även där är funktionärslistan klar.

Vi har haft hundratals funktionärer i olika markor, sekretariat och som med hammare och skruvdragare byggt arenor eller med ryggsäcken full placerat ut kontroller i gryningen. Alla behövs och ingen är glömd men det är två namn som jag vill lyfta fram speciellt, nämligen våra SM-generaler Mats Åberg och Anders Boström. Jag har sett och fått rapporterat om vilken enorm insats de båda har gjort och hur många timmar de har lagt på möten, både med SOFT, kommunen och markägare liksom med olika arbetsgrupper i klubben, allt med målet att arrangemangen ska bli så bra de bara kan.

Och de blev bra! Utvärderingen från sprint-SM är lysande och både SOFT och elitlöpar-Sverige är otroligt nöjda. Av det jag hörde och såg från medel-SM har jag ingen som helst anledning att tro något annat än att utfallet därifrån skulle vara sämre på något sätt. Visst, det finns alltid detaljer att putsa på, men i jämförelse med den stora bilden är de just små detaljer. Att vi sedan gjorde en rejäl vinst, mer än dubbla den budgeterade för sprinten, skadar ju inte.

Alla ni andra som sliter, tro inte att ni gör det utan att ni syns och är väldigt uppskattade. För det gör ni och det är ni! Vissa ser jag ute på nästan varje arrangemang. Ni är riktiga klippor som bidrar med kunskap och stabilitet vilket gör att de mer oerfarna funktionärerna vågar sig ut och får chansen att lära sig hur det går till för att sedan kunna ta ett större ansvar. Och ni som kanske var med som funktionärer för första gången i år, hoppas det gav mersmak och att ni kände er behövda och uppskattade. Att stå och peka in bilar eller fylla på toapapper kanske inte känns som den viktigaste och centralaste uppgiften men tro mig, parkeringskaos eller dåligt servade toaletter kan sänka den bästa tävlingen. Alla behövs!

Tack OK Linné, vi är tack vare er alla världens bästa klubb!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3959

Artikeln har visats 2744 gånger

19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut