OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 mars 2015 (Av Lovisa Lingfors)
Croatian Invasion
Pallen m. Johannes och Matija
Pallen m. Johannes och Matija (Foto: Lovisa Larsson)

Söndag eftermiddag, dags för en uppdatering från Kroatien kanske? I fredags åkte alltså en del av Linnégänget till Kroatien för att få lite sol och barmark.
Vi är inte riktigt fulltaliga än, fler ska vi bli nästa vecka, vilket vi ser fram emot redan. Hur som helst så tog vi oss alla till Venedig först. Vi fortsatte sedan med tre bilar via Trieste och Rijeka till Krk. Därifrån skulle vi åka båt till vår slutdestination, ön Cres. Vi visste att det skulle bli tajt för att hinna med färjan kl 20 och Bil-Lina gjorde sorti redan efter några minuters körning (autostrada? Deviazione? Var fan är påfarten?) och efter några till extrasvängar (tre pers med dålig syn är inget bra kombo med mörker och dåliga skyltar) var det definitivt att det skulle bli senare båten. Bil-Albin var helt i fas med tidsschemat tills den blev stoppad vid gränsen. Om det var Albins körstil, Jakobs toffs, Rassmus ack så oskyldiga flin eller Mattans (eller Mats som han också kallas) brittiska pass är oklart, men våra fyra lirare fick i alla fall några trevliga minuter med gränspolisen och missade även dem tidiga båten. Bil-Cat hann imponerande nog precis med tidiga färjan, även om det var nära att en av snubbarna där vid hamnen blev påkörd…

På lördag var det (efter frulle och största muesliskålarna världen någonsin har sett) dags för mer adrenalin och första ”tävlingen”. Medeldistans på kartan precis bredvid boendet. Ingen snö här inte! Sol, sköna temperaturer och roliga banor. Terrängen är, om än bitvis stenigt, rätt snabblöpt med bra sikt. Det gällde att vara med i rätt ögonblick – tappade man bort sig rann sekunderna iväg snabbt. Linné tog en dubbelseger genom Albin och Bettina. Även Mats aka Matt (3:a), Riina (2:a) och Cat (3:a) fanns med på pallen. Dagen avslutades sedan med antingen chill på boendet eller långpass förbi helt övergivna stenhus och med utsikt på havet (i alla fall så länge det var ljust…). Och så pannkakor på det – vad mer behöver man? Kvällens vinnare på 7wonders hette Matija, det märktes tydligt att han spelade på hemmaplan här.


Sista kontrollen på tävling 1 (Foto: Lovisa Larsson)



Dag två bjöd på en till tävling. TC var samma, terrängen likaså (om än kanske ännu lite stenigare). I markan fanns det även idag både öl, vin och pasta för 15 spänn att köpa. Att det finns poliser som lufsar runt i skogen två och två eller att folk sitter och röker efter loppet var vi redan vana vid också. Jakob gjorde premiär i Linnétröjan som satt som ett smäck. Men att man fick pris var nytt – till och med medaljer delades ut på prisutdelningen! Vann gjorde Rassmus och Bettina (även sammanlagt), Matt och Cat kom tvåa (men saknades på podiet, tur att vi hade födelsedagsbarnet Johannes som är så himla lik bägge två och kunde ta emot två glas honung utan att någon märkte det). På eftermiddagen åt vi nutella-tårta och kollade såklart på femmilen. Vi fick lite extraspänning och blev alldeles exalterade när wi-fi började krångla precis när åkarna skulle uppför sprintbacken sista gången. Vi skyller på Lina som inte hade på sig Sverigemössan att det inte blev guld.

Nu är killarna ute på pass två, de fick ju förstås vänta tills det hann bli mörkt. Vi har det kanon med andra ord, hoppas att ni tränar på bra ni med där hemma!

Vänligen,
De där nere

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4065

Artikeln har visats 3444 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
14 mars (Av Åsa Hedin)
Inbjudan SOL-lägret
Nu är anmälan till SOL-lägret och Team extreme v 25 och SOL-camp friluftsliv v 33 öppen.
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...
3 mars (Av Stina Åberg)
Nybörjarkurser i orientering för ungdomar
Varje vår arrangerar vi nybörjarkurserna Skogslek och Skogsrally.
Läs mer...
2 mars (Av Helena Grennberg)
Dags för registerkontroll 2024
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott...
Läs mer...
9 februari (Av Åsa Hedin)
UPPDATERAD: Tävlingshelg i Skåne under påsken
Uppdaterad med rese- och boende-PM Swedish league och stafettligan.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut