OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
2 april 2015 (Av Märit Gunneriusson Karlström)
En inte alldeles vanlig måndag!
Första måndagen i månaden och klockan har passerat fem. Nu måste jag iväg om jag ska ha en chans att komma i tid...
Småjoggar ut från kontoret, passerar under järnvägen och hoppar på buss 8 som precis ska gå. Jag hinner titta igenom dagordning och förra protokollet en gång till medan bussen tar mig till Sunnersta. Väl hemma handlar det bara om att ta ut bilen från garaget, säga hej till Sandra som ska åka med, jaga på barnen lite lagom och så åka iväg igen. Först släpper jag av ungdomarna som ska till rockgympan, sedan bär det av till KG.

Det är mörkt och kallt ute men det lyser från KG. Jag slås som alltid av den alldeles speciella doften från huset när jag går in. Lite av myrarna och skogen finns där, ett stråk av svettiga kläder, nybryggt kaffe och tisdagssoppa. Mest av allt tror jag dock att det är en doft av tusentals gemensamma arbetstimmar jag känner. All planering som gjorts, diskussioner och samtal, många skratt och en och annan sammanbiten stund när det inte riktigt gått som man tänkt.

Nu på måndagskvällen är det stilla i huset men styrelsen är redan där, ja alla utom Simon då som kommer lite senare. Dagordningen ligger på bordet och vi börjar vårt möte. En gång i månaden träffas vi för att gå igenom både den närmaste framtiden och för att lyfta blicken och fundera över klubbens utveckling på sikt. Jag sitter med både som sekreterare och som ansvarig för bland annat aktivitetsstöd. Aktivitetsstödet är de pengar klubben får från stat och kommun för den ungdomsverksamhet vi bedriver. Varje gång jag skickar in rapporterna om hur många träningar vi haft och hur många barn och ungdomar som deltagit blir jag lika glad över det myller av aktiviteter som Linné utgör. Som alltid har vi en ekonomipunkt på dagordningen och vid det här styrelsemötet kan jag berätta att klubben beviljats 33 828 kronor i statligt aktivitetsstöd för verksamheten mellan 1 juli och 31 december 2014.

Alla i styrelsen redogör för det ekonomiska läget och verksamheten utifrån sitt ansvarsområde och när mötet är slut har vi en samlad bild av det mesta som både har hänt och ska hända i klubben. Som alltid är det full fart, och jag försöker hinna med att lägga till alla övriga punkter som dyker upp under mötets gång. Hur går det med ljudanläggningen? Har vi fått besked från kommunen om det efterlängtade extra förrådet? Kan vi hitta en tävlingsledare till Raiden? Per, vår ordförande, sladdar proffsigt likt en rallyförare genom de sista punkterna så att vi ska kunna sluta i tid. Jag stänger datorn där utkastet till ett färdigt protokoll nu finns, ropar hejdå till de andra över axeln och springer ut till bilen. Så åker jag snabbt iväg till Hågadalsskolan för att hämta tre ungdomar som precis är klara efter rockis och jag konstaterar nöjt att många deltagit. Det betyder både en vältränad klubb och några extra pinnar att rapportera in till aktivitetsstödet. Med andra ord, ännu en bra måndag.

Märit Gunneriusson Karlström

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4092

Artikeln har visats 2676 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut